Vilka är de olika typerna av Child Day Care?

Det finns tre grundläggande typer av vård barnet dag faciliteter: daghem, familjedagvård hem och förskola. Även om varje typ av dagvården inställning ger tillsyn för barn när deras föräldrar är på jobbet eller på annat sätt oförmögna varje inställning annorlunda på något sätt. Det finns fördelar och nackdelar med varje typ. En familjedagvård hem är en bostadsfastighet i vilken en individ ger vård barn dag för en grupp av barn. Lagar om hem familjedagvård varierar från plats till plats. Vissa platser kräver tillstånd för sådana anläggningar, medan andra inte eller bara kräva tillstånd om en person vill ta hand om mer än tre eller fyra barn i taget. På många platser är licensierade familjedagvård hem begränsas till att tillhandahålla dagvård till färre än sex eller sju barn. Vissa länder kommer att licensiera gruppboende familjedagvård, dock tillåta dem att ta hand om 10 till 12 barn i taget. En av fördelarna med en familjedagvård inställning är att det körs i operatörens hemma och kan känna sig mer mysigt och bekvämt än ett daghem. Detta kan vara viktigt för barn som inte är vana att vara borta från sina föräldrar regelbundet. Somliga anser familjedagvård hem mer personligt och vårda än vård barnet dag centra, medan andra anser dem mindre professionella.

daghem är en dagvården miljö i vilken en grupp av barn som vårdas i en kommersiell anläggning. De flesta platser kräver daghem för att säkra licensiering. En dagiset har oftast mer plats än en familjedagvård hem och kan ha mer inredning och utrustning för barnen. Även om ytor i en familj dagvård hem är det samma som daghem, hur mycket utrymme som avsätts för barnomsorg är troligen högre i daghem.

Somliga anser daghem mer affärsmässigt än hem familjedagvård och tror att barn får mindre personlig uppmärksamhet inom dem. Andra hävdar att barn har större möjligheter att lära sig och delta i planerade aktiviteter med denna typ av barnomsorg anläggning. Vissa uppskattar att daghem är ofta mer reglerat än hem familjedagvård. De hävdar att denna regel leder till en bättre vårdkvalitet och ökad säkerhet.

Förskola liknar daghem i att de vanligtvis i kommersiella anläggningar och som ofta påstås stränga licenskrav. Förskolor fokuserar oftast på barn som är i åldrarna tre till fem, men, medan andra dagvården anläggningar ofta emot barn från födseln till skolåldern. Förskolor nog att inkludera organiserat lärande i den dagliga schema och betonade förberedelse för skolan och utvecklingen av tidiga akademiker under fri lek.

På vissa ställen förskola måste anställa lärare som har uppnått en viss utbildningsnivå. Exempelvis vissa jurisdiktioner kräver förskollärare att ha tidiga certifikat barndom utbildning eller examina. Andra däremot, tillåta möjligheter att anställa lärare som har tjänat gymnasiet examensbevis eller allmän ekvivalent examensbevis (GEDs).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.