Vilka är de bästa tipsen för social Etikett?

Social etikett avser i allmänhet korrekt beteende i vardagliga interaktioner med andra människor, men inte etikett vid bordet, som kallas middag etikett eller bordsskick. Det är oerhört viktigt att visa god social etikett, men den goda nyheten är att det är mycket enkelt att lära sig. I allmänhet är en av de bästa tipsen för en korrekt etikett även den gyllene regeln: behandla folk som du vill bli behandlad.

sociala etikettsregler börjar med att träffa någon för första gången. Det är artigt att stå för att hälsa på någon, och erbjuda den högra för ett handslag. Tidigare skulle man erbjuda inte skaka en kvinnas hand om hon erbjöds det först, men det är inte längre fallet. Alla kan och bör erbjuda sig att skaka hand med någon som de har just träffats. Ett handslag borde inte vara för fast eller för löst, och palmer ska vidröra, inte bara fingrarna. Det är också viktigt att få ögonkontakt och leende så uppriktigt som möjligt. När börjar en konversation med någon, försöker att ha några intressanta ämnen att diskutera, eller ställa några frågor. Gör en insats för att göra uppföljande kommentarer eller ställa frågor när någon talar att visa intresse, men inte störa. I allmänhet är det god etikett att undvika hot-knappen frågor som politik och religion om det inte finns mycket goda skäl för att väcka upp den.

Social etikett omfattar teknologin. När du har en konversation med en person ansikte mot ansikte, anses det mycket dålig stil att besvara ett samtal mobiltelefon eller ens titta på eller skicka ett textmeddelande. Om det är absolut nödvändigt att ta ett samtal eller svara på ett textmeddelande, göra en artig ursäkt att lämna samtalet och återgå till samtal eller privat.

Några av de mest grundläggande reglerna för social etikett är den mest effektiva. Vara artig genom att alltid säga "varsågod" och "tack" räcker långt. En annan viktig punkt är att göra en ansträngning för att komma ihåg vad folk heter. Om inbjudna till en middag, är det artigt att få en liten gåva till värden och värdinnan inte särskilt begärs inte. Ta bort en hatt när inomhus, och täcka mun och näsa och ursäkta dig själv efter hostar eller nyser. När förvirrad i alla situationer som kräver god social etikett, helt enkelt komma ihåg att Gemensamma vänlighet kommer att gå långt, och människor är mycket mer benägna att minnas positivt ett genuint försök att vara artig och respektfull.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.