Varför är vissa människor så brutalt ärlig?

Få människor kan lyckas segla genom livet utan att få ett enda konstruktiv kritik eller brutal ärlighet. Vissa människor kan bli så driven att vara brutalt ärlig, dock att de förlorar perspektivet på när dessa råd inte är absolut nödvändigt eller hjälp. Några brutala ärlighet levererats av en betrodd vän eller mentor kan de driva en person behöver för att åstadkomma en positiv förändring, men vissa människor tycker om att vara brutalt ärlig helt enkelt för brutalitet. En av anledningarna en person kan bli brutalt ärlig är uppväxt. Han eller hon kan vara resultatet av en överkritisk antal föräldrar som används hård kritik som en motiverande verktyg. Det kanske inte har funnits många exempel på godtycklighet eller takt när det gällde att uttrycka andras åsikter. En förälder eller syskon kan ha tittat på en konstverket och påpekade alla de brister i stället för att berömma barnet för hans eller kreativitet och originalitet. Denna negativa, kritiska programmering från barndomen kan överleva till vuxen ålder som en brutalt ärlig uppförande. En del människor blir brutalt ärlig som en försvarsmekanism för att avleda kritik av sina egna brister eller brister. Genom att sätta på ett bra anfall genom brutal ärlighet, minimera de risker andras döma dem lika hårt. Dessa människor ofta söka karriär som professionell kritiker eller domare, starkt tror att enda sättet att hjälpa yrkesverksamma att förbättra är att vara brutalt ärlig. Hård kritik ses som ett nödvändigt ont, inte en brist på finkänslighet.

För andra är brutalt ärlig innebär en brist på emotionell tillväxt. Många människor skulle älska att vara brutalt ärlig oftare, men en känsla för det passande håller dem från att överskrida sina gränser. Vissa människor som berömmer sig av sin brutala ärlighet har dock ett dåligt utvecklade sociala filtret när det gäller takt och artighet. De är inte alltid medvetna om att deras kritiska kommentarer skulle vara personligt sårande eller socialt pinsamt. De kan känna sig motiverade av offentligt säga vad andra tänkte privat, men de helt enkelt saknar känsla för det passande som skulle förhindra sådana händelser.

Några kända kändisar som är kända för sin brutal ärlighet, såsom besk brittiska domaren Simon Cowell om American Idol , kan göra det för att förhindra framtida besvikelse i en bransch idel ännu hårdare kritik. Vissa kan vara brutalt ärlig, eftersom de tror att mottagaren inte tar kritiken på allvar om inte provocerade eller chockad. Det kan även finnas personer som är brutalt ärlig enbart på grund av att titta på andra människor lider känslomässigt blåser från hård kritik, oavsett om kritiken har en faktisk grund.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.