Vad kan jag göra om mitt barn är en kräsen Eater?

Om ditt barn är en petig äter, kan det vara både frustrerande och oroande. Under uppväxtåren är rätt kost avgörande för ett barns utveckling fysiskt, mentalt och känslomässigt. Även om forskningen fortsätter att omvärdera den minsta dagsbehovet för barn, vissa grundläggande behov och normer för livsmedel grupp är universella. Det finns flera anledningar ett barn är en kräsen ätare. Till att börja med, barn har fler smaklökar än de flesta vuxna gör. Detta tros ha varit en evolutionär överlevnad taktik tillbaka när våra förfäder var födosök för mat. Var mer benägna att äta giftiga och giftiga växter så att ytterligare smaklökarna gjorde dem mer känsliga för bitter smak. Man tror att detta är skälet till de flesta barn fortfarande inte gillar bittra grönsaker till denna dag. En annan anledning till ett barn kan vara en petig äter beror på kost och livsstil för den moderna familjen. Med vår snabba liv, har vi sällan möjlighet att betjäna våra barn nyttig, hemlagad mat där hela familjen sitter tillsammans för måltider. Bara psykologi familjen matdags kan inspirera till goda matvanor och denna brist kan skapa en kräsen ätare.

Snabbmat inspirerar picky eaters också. De flesta är hög i tomma kalorier och låg på näringsämnen. Snabbmat består främst av salt, fett och socker. Högt fettintag skapar cravings för salt. Salt skapar cravings för socker och socker skapar sug för fett, då cykeln förevigar sig själv. När kroppen är ur balans, är hälsosam mat svårare att återinföra till din picky eater.

Om ditt barn är en petig äter, är det absolut nödvändigt att han eller hon har korrekthet måltider, särskilt den största måltiden på dagen. Barn ska inte äta mellan måltiderna. Om ditt barn behöver ett mellanmål, bör bestå av frukt eller grönsaker käppar snarare än kolhydrater och socker. Dessutom bör tilltugg inte ätas för nära måltider. Det är bäst att bryta dessa ohälsosamma cykler genom att sätta en ny trend vid måltiderna. Det är fördelaktigt att ändra rutiner och om möjligt miljön i måltiden. Duka på bakgården på en picknick bord och formella matsal kommer att bryta den onda cirkeln av barnen förväntar sig, och föredrog samma livsmedel. Om detta inte är möjligt, även lägga till ett ljus eller blommor på bordet kommer att räcka för att ändra atmosfären. Detta kommer att skapa nya preferenser by association. Gör god mat intressant och roligt.

matdags dialog är lika viktigt om ditt barn är en kräsen ätare. Trevligt samtal tillåter barn att förknippa mat med glada, livsuppehållande upplevelser. Ilska eller kritik bör inte föras till bordet. Måltider ska vara en fest och kommer tillsammans i familjen. Börja med en bön av tacksägelse eller en stunds tystnad. Måltider bör inte forceras och fokus på sunda och goda maten inspirera ditt barns attityd till nutrition.

Barn föredrar rutin och är mycket anpassningsbar om det ges möjlighet. I slutet av 1960-talet flera forskningsstudier gjordes där barnen erbjöds buffet måltider regelbundet frukost, lunch och middag måltider. De erbjöds en mängd olika livsmedel utan några begränsningar. Inom två veckor var de flesta barn att välja en väl balanserad måltid för lämplig tidpunkt på dagen. Med tålamod och envishet, din picky eater kommer att bli en frisk ätare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.