Vad innebär det att säga tio Hail Marys?

Ave Maria är en viktig bön för många kristna samfund. Särskilt för katoliker, är Ave Maria en viktig del av recitera den katolska radband. Ett radband är en grupp av pärlor uppdelad i avsnitt tio. Det finns sedan separation mellan slutet av tionde pärla i varje avsnitt som följs av en ensam pärla, och en annan uppdelning, då en sekvens av tio fler pärlor. Dessutom har radband ett kryss och fem olika pärlor som börjar den kontemplativa bönen. säga 10 Hail Marys är väsentligt att säga en del av radband. Den Hail Mary upprepas 10 gånger i varje avsnitt. Förutom att tala eller tyst tänkande bönen, katoliker använder upprepning av Ave Maria som ett sätt att meditera på Kristus. De kan ägna ett avsnitt av radband till vissa tankar, eller familjemedlemmar. Till exempel kan ofta innan en katolsk begravning, ett radband och gudstjänst hållas. The Ave Maria bön är följande:Hell dig, Maria, full av nåd,Herren är med dig,Välsignad är du bland kvinnor, ochvälsignad är din livsfrukt, Jesus. Heliga Maria Guds moder,bed för oss syndare, nuoch i vår dödsstund. Amen. Den Hail Mary både frågar efter böner till Maria, som man kunde be någon att be för dem. Mary är mycket viktig i kristen undervisning, och ofta bad som en stor medkänsla. Man trodde också, när föreställningar om helvetet och skärselden var en gång en mycket viktig del av katolicismen, att endast böner för dem i himlen så småningom skulle kunna hjälpa en instängd i skärselden. Ber om Marias böner begär en av de bästa själar i himlen att be för dig. är det ofta missförstådd att Hail Mary upphöjer Maria status gudomlighet. Detta är inte fallet. Istället räcker det begär Marias uppmärksamhet och böner. Eftersom kristna tror på ett liv efter detta, är det inte ovanligt att tala med sina döda släktingar, eller till helgon och be om deras böner. Detta är annorlunda än åkallan till Gud.

upprepande av böner är ett ganska vanligt sätt att producera ett meditativt tillstånd där man kan få mer tillgång till det gudomliga. De flesta människor behöver inte fumla över Ave Maria, eftersom de vet att det utantill. Upprepningen gör att man kan stänga av den medvetna delen av ens sinne och nå förening med Gud på ett helt annat sätt än ett mer medvetet produceras bön.

Förutom att säga Ave Maria, radband även omfattar "Fader vår", "The Glory Be" och "The Apostle's Creed," i flera upprepningar. Liksom, det finns särskilda böner sade för olika separationer mellan årtionden av granula.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.