Vad bör jag veta om radioaktivt nedfall?

radioaktivt nedfall är den term som används när, efter en nukleär explosion inträffar, dammpartiklar och annat skräp får en farlig dos av radioaktiv strålning. Även om det inte omedelbart dödligt i de flesta fall, och inte alls så farlig som inom en Nuclear Blast radie, kan radioaktivt nedfall vara dödlig. I händelse av att man är utsatt för radioaktivt nedfall, är det flera åtgärder som kan öka säkerheten.

Även om det finns många nedfallet Kartor finns att försök till projektet ett mönster som radioaktivt nedfall kan förflytta sig, men inget perfekt system. Detta beror på att nedfallet färdas på vinden strömmar. Enkelt uttryckt, att om du råkar vara nere vinden under en nukleär nödsituation kan du räkna med att få en viss grad av radioaktivt nedfall. de inom 30 miles (48 km) av en nukleär nödsituation som inte är skärmade kommer sannolikt få en dödlig dos av strålning, som kan vara dödlig efter flera timmars exponering. Inom 90 miles (145 km), exponering för radioaktivt nedfall är fortfarande stark nog att orsaka död inom två veckor efter exponering som inte har behandlats. Efter 160 miles (258 km), exponering för nedfall kan orsaka svåra inre skador med en förlust av vita blodkroppar (sänkt immunförsvar), även om döden är mindre troligt. De som är 250 miles (402 km) från en nukleär nödsituation kommer att drabbas av vita blodkroppar, men kommer inte att drabbas av omedelbara symptom. Detta innebär dock inte att ta alla faktorer i beaktande, och det kan vara mycket svårt att förutsäga effekterna av radioaktivt nedfall i ett visst område.

Det finns många åtgärder som kan vidtas innan ett radioaktivt nedfall olycka för att öka säkerheten och chans att överleva. Först avgöra om det finns några byggnader i området som har utpekats som ett nedfall skydd. Var noga med att dela denna information med din familj. Också förbereda ett kit katastrof överlevnaden med mat, rent vatten, medicinsk utrustning, relevant litteratur, radio och annat som du eller din familj kan behöva i minst två veckor. Slutligen bestämmer din samhällen evakuering metoder. Om du befinner dig mitt i en nukleär nödsituation, är allt hopp inte förlorat. Det viktigaste steget för att följa i denna situation är att ta täcka . Försök att gömma sig bakom något som skulle kunna erbjuda ett gott skydd från en tryckvågor, såsom tegel eller betongkonstruktioner. Om möjligt, söka fristad i en säker, underjordisk plats. efter en nukleär nödsituation, är det viktigt att stanna skyddade tills tjänstemän säger att det är säkert. Det är också oerhört viktigt att hålla din miljö och person, sanitära. Genom att tvätta med tvål och vatten du kan ta bort några bestrålade dammpartiklar från kroppen. Det kan bli nödvändigt att ransonera mat och medicin, men uppmärksamma de särskilda behoven hos barn och äldre.

Det är inte slutgiltig vägledning till skydd mot radioaktivt nedfall. Det finns ett nästan oändligt utbud av information från trovärdiga källor på nätet och i tryck, som publicerades i nästan alla språk. I händelse av en kärnteknisk nödsituation, är ingen hundra procent säker, men genom att följa korrekta säkerhetsrutiner dina överlevnadschanser ökar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.