Vad är vissa typer av sekulära skolorna?

Människor däremot ofta offentliga skolor med religiös skolor utan att tänka att det finns faktiskt en mängd olika sekulära skolor, inklusive men inte begränsat till de allmänna skolorna. Sekulära skolor, som betyder "inte hänger samman med eller stödjas av en viss religion eller religiös grupp, kan vara av tre typer: offentliga skolor, charter skolor och privata eller friskolor.

Offentliga skolor är en typ av sekulära skolor i USA. I USA har ingen allmän skola en religiös tillhörighet, oavsett om det är en grundskola eller en institution för högre utbildning, till exempel ett land-grant högskola och universitet. Charter skolor är faktiskt en del av det offentliga skolväsendet, men har specialiserat akademiska discipliner och fokus, så att de också är, per definition, sekulära skolor.

Även om en del privat och /eller fristående skolor är sekteristiska, en stort antal finns inte. De som inte kan vara av flera olika typer. Vissa privata skolor finns särskilda skolor, speciellt utformat för att tjäna särskilda patientgrupper såsom studenter som är blinda eller döva, eller elever med inlärningssvårigheter eller beteendemässiga problem. Privata atletisk skolor kombinera idrott med akademiker i en sekulär miljö.

Handel eller yrkesskolor är en annan typ av sekulära skolan. Fokus för ett handels-eller yrkesskola är på utbildning studenter i färdigheter och tekniker. Detta är också fokus för scenkonsten skolor, men i ett annat område av lärande.

Ett antal privata sekulära skolor bygger på en viss filosofi eller pedagogik. Dessa skolor har en speciell läroplan och ett gemensamt förhållningssätt med andra skolor av samma typ. Några exempel är Coalition of Essential, distansundervisning skolor, Learning Network Skolor, Montessori Skolor, Sudbury Valley Skolor och Waldorf Schools.

En typ av skola som kan vara antingen sekulär eller sekteristiska är militärskola. Vissa skolor kombinerar sekteristiska fokus med militär utbildning, men det är ofta tydligt i deras namn, som kan vara något i stil med "kristen Military Academy. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.