Vad är några tips för att använda en checklista?

Många av oss faller i fällan att tro att vi kan komma ihåg alla steg i ett projekt eller allt vi behöver för en semester. Sanningen ska fram, med hjälp av en checklista kan vara det smartaste vi kan göra för oss själva. Det är inte alltid lätt att komma ihåg 30 olika livsmedelsbutiker objekt eller alla steg i att förbereda ett utstuderat dessert. Genom att använda en checklista, kan vi dock ha ett permanent register över våra behov, vanligen i ett lätt att följa order. När du använder en checklista, finns det flera saker att tänka på. Ett tips för att använda en checklista är ett effektivt sätt att skapa en enhetlig skrift stil. Om du använder en checklista att följa en process, till exempel använda fullständiga meningar eller åtminstone substantiv /verb kombinationer. Varje punkt på checklistan bör vara förenliga med alla andra poster:

1. Hämta resväska från garderoben.
2. Pack underkläder och strumpor.
3. Hitta shaving kit.
4. Vik skjortor och byxor.
5. Stäng resväskan.

Alla dessa poster matchar varandra i stil. Överväga hur förvirrande det kan vara om du använder en checklista som denna:

1. Resväska i garderoben
2. Strumpor
3. Hitta kitet (rakning)
4. Skjorta, byxor. Vikta?
5. Resväska stängd nu. När de enskilda stegen inte är konsekventa och förklarande, med hjälp av en checklista blir mycket svårare. Om du skriver en checklista för någon annan, t. ex. en Snyltgästen eller granne, är det särskilt viktigt att vara tydlig och konsekvent. Ett annat tips för att använda en checklista är att tillhandahålla ett verktyg för passage av poster som de är genomförda. När du använder en checklista som innehåller ett flertal instruktioner eller objekt, kan det vara mycket lätt att bli förlorade. Ibland kan en lång checklista kan endast ske i etapper, eller ett visst steg kan ta timmar att slutföra. Det bör alltid finnas en metod för märkning av slutförda objekt eller åtminstone att notera en Stoppunkt. När du använder en checklista, bör det vara klart för dem vilka åtgärder har genomförts och vilka inte. När du använder en checklista för shopping, kan det hjälpa att notate vilka objekt som behövs och som är frivilliga. Placera en asterisk bredvid kritiska punkter kan ge en annan användare att fatta bättre beslut medan man handlar. Om budgetering problem uppstår, kan en livsmedelsbutik checklista med tydligt markerade prioriteringar vara till stor hjälp. Detsamma gäller när du använder en checklista för en gör-det-själv-projekt. Obligatoriska och valfria steg kan notated om tid eller pengar blir en faktor.

Många skapa en inköpslista eller syssla lista som behov uppstår, men inte nödvändigtvis den mest effektiva ordningen. När du använder en checklista, kan det hjälpa att ordna objekten enligt en plan. För matinköp, ordna checklista för att matcha din vanliga vägen via butikens gångar. Börja med den första avdelningen kommer du att nå och arbeta därifrån. En checklista bör ordnas logiskt att undvika för mycket backa eller utelämnanden. När du använder en checklista för hushållssysslor, fundera över hur lång tid varje uppgift tar att slutföra. Knocking utanför minst tidskrävande sysslor första kan öppna upp mer tid för längre turer, eller du kanske undvika klipper en gräsmatta under den hetaste delen av dagen eller vattning av trädgården för sent på kvällen.

Det lönar sig ofta att läsa alla poster noggrant när du använder en checklista. Det kan finnas ytterligare några verktyg eller beståndsdelar som är nödvändiga för att slutföra en senare uppgift på listan. Lagring av en delvis färdigställda projekt kan också bli ett problem. En checklista är bara så organiserad som den person som skapade den, så försök att vara så fullständig och korrekt som möjligt när man skapar en. Om någon annan skrev checklista, se till att du helt förstår alla förkortningar, koder eller teknisk jargong han eller hon kan använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.