Vad är några olika Throwing vapen?

Throwing vapen är utformade för att ge en kämpe förmågan att slå på avstånd. En viktig motvikt till vapen för hand-to-hand bekämpa, kasta vapen av olika slag finns i olika kulturer.

Spjutet, en lång, böjlig stång med en kanyl vass spets var ett ganska internationellt primitiv kasta vapen . Det utvecklades i flera riktningar, i spjut användas för idrott och krigföring, pikar, och lansar. En av de kastar vapen som har pågått hade spjutet också en roll för fiske och jakt, och fisk skottstadiet är fortfarande praktiseras idag.

Lyftselen är ett vapen som har funnits från antiken. Det är förevigade i berättelsen om den unga judiska herdepojken, David, som besegrade jätten Goliat med denna typ av kasta vapen i Gamla testamentets historia. En sele, som består av en bygel som används för att snurra och kasta en sten, skiljer sig från den klass kasta vapen kallas slangbellor, som är en Y-formad pinne med ett elastiskt band som kan kasta småsten.

Tomahawk är en algonkinspråken namnet på en yxa som skulle kunna användas i hand-to-hand slåss, men om en kastar vapen behövdes, skulle kunna fördubblas som en missil. Den Tomahawk användes av olika indianer, och kunde dekoreras eller ingår en pipa. Eftersom användningen av skjutvapen spridning Tomahawks hade mindre betydelse i krig och mer i ceremonin.

Shuriken , som betyder "hand dolda blad," kända i väst som en Ninja Throwing Star, är ett traditionellt japanskt vapen som är tänkt att vara lätt döljas. Även utformad som en kasta vapen, den lilla 4-eller 8-pekade shuriken kan också användas för stickande behov. Denna typ av kasta vapen ansågs vara ett komplement till den större och kraftfullare vapen en krigare skulle svinga, såsom ett svärd och spjut. Konsten shuriken är en hemlig del av läroplanen för ett antal kampsporter.

Det Boomerang är en platt, böjd träbit användas som ett vapen att kasta i Australien, men liknande vapen förekommer i Afrika, Indien och Nordamerika. Formgivningar varierar ganska lite, även i Australien. Naturligtvis Boomerang den använda som att kasta vapen är inte avsedd att återvända till Thrower. Omfattningen är ca 150 varv (137 m).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.