Vad är några bra samtal Förrätter?

Inte alla är födda med Gift of Gab. Utan att kunna slå upp en konversation är en mycket viktig färdighet i livet. Det är viktigt när det gäller personliga relationer. Varje vänskap och förälskelse måste börja med ett första samtal. När det gäller företag, att kunna öppna en konversation är också mycket viktigt, särskilt för personer som är under försäljning. Faktum är att kunna starta konversationer är så viktigt, att hela böcker och seminarier ägnas åt detta ämne.

Det viktigaste om att starta en konversation är att vara så naturlig och avslappnad som möjligt. Om du verkar nervös eller obekväm, är det troligt att du kommer att göra den andra personen känner likadant, och att samtalet kommer antingen faller platt eller känner sig obekväma. Så, innan du närmar dig någon börjar ett samtal, ta ett djupt andetag och se till att du har något att prata om. De bästa två frågor för att öppna en konversation med är den nuvarande situationen och något om den person som du närmar dig.

Här är några exempel på samtal förrätter som har att göra med situationen: samtalsämne i en akademisk miljö: "Jag gillar verkligen de böcker som vi läser, men jag kan inte undgå att märka att professor plockar näsan under hela föreläsningen. Har ni märkt att också? "

samtalsämne i en professionell miljö:" Jag såg att du var i den kvartalsvisa möte förra veckan. Vad tyckte du om George kommentar om vad som händer i Singapore? "

samtalsämne på en bar, fest eller annan fritid spot:" Vad tror du om den här musiken? "

samtalsämne i en akademisk eller professionell inställning: "Din presentation var verkligen jättebra. Var kom du med den idén? "

samtalsämne på en bar, fest eller annan fritid plats:" Jag märkte att du bar det senaste numret av New Yorker. Har du lärt David Sedaris "essä ännu?"

För att öppna en konversation kommer du att improvisera så att din startmotor matchar omständigheterna. Alla samtal förrätter ovan var tänkt att appliceras i en specifik miljö. Under samtalet kom ihåg att uppmärksamma vad den andre säger och att svara i natura. Också, om det visar sig att personen helt enkelt inte på humör att prata av någon anledning, avsluta samtalet vackert.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.