Kan två personer har samma fingeravtryck?

Två personer kan inte ha samma fingeravtryck. Mån kriminalteknik har kunnat fastställa, inte ens enäggstvillingar har exakt matchade fingeravtryck. Detta hjälper gör en analys av fingeravtryck fortfarande ett av de viktigaste medel för att identifiera personer inblandade i ett brott.

Även fingeravtryck inte vara identiska, de kan faktiskt vara väldigt lika. Två identiska tvillingar, kommer till exempel ha fingeravtryck att med blotta ögat kan tyckas identiska. En del fingeravtryck egenskaper kan vara en följd av genetik. Därför kan det vara möjligt att preliminärt identifiera familjära band genom att undersöka fingeravtryck nära familjemedlemmar. Detta är särskilt fallet om föräldrarna har liknande fingeravtryck. Likheter bland barn kan sedan bli ganska regelbundet. Vissa familjer njuta köpa ett fingeravtryck kit och jämföra familj fingeravtryck. Detta arbete är ett stort vetenskapligt projekt för elementärt eller sekundär skolelever. När vi hör ordet fingeravtryck, som vi oftast tänker på fingrarna. Men "fingeravtryck" hänvisar också till de distinkta och unika mönster bildats på tårna. Återigen har dessa mönster aldrig funnits vara identiska även i tvillingar.

Även fingeravtryck kan bevisas exceptionellt unik, fingeravtryck bevis är ofta av underordnad betydelse när DNA-bevis kan hittas. DNA är ofta kallade genetiska fingeravtryck av en person, eftersom det också är olika för varje person. Liksom analys av fingeravtryck, ser DNA bevis vid de fina skillnader mellan insamlade proverna och misstänkta. Det kan snabbt regeln i eller utesluta förekomsten av möjligheten att en person är ansvarig för ett brott.

ofta tecken fingeravtryck på möbler eller väggar kan bara visa en persons närvaro vid brottsplatsen, och inte nödvändigtvis den personens närvaro vid tidpunkten för ett brott . Vissa DNA-bevis omvänt, som hämtas från en våldtäkt kit, kan identifieras med en person som den enda person som kan ha begått ett brott. När kriminaltekniska inspektörerna kan få både DNA och fingeravtryck, är ett fall ännu mer enkelt kan göras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.