Kan jag delta på bröllop om jag inte råd med en gåva?

I allmänhet är det brukligt att köpa en bröllopspresent till ett bröllop du planerar att delta. Gåvan kan antingen postas före bröllopet eller det kan tas till receptionen. Dock några befinner sig i en etisk binda om de inte har råd med en gåva, men ändå vill närvara vid bröllopet. Ett dopp i din ekonomi kan bara betyda att du inte kan ge en bröllopsgåva på brudparet bröllop register. Ett register är ofta ett sätt att ge gästerna idéer om potentiella presenter, det aldrig skulle finnas en efterfrågan på vissa gåvor. Faktum är strikta etikettsregler kräver att brudparet inte räkna med gåvor, även om de skulle gärna vilja ta emot dem. En bröllopspresent är inte betala för nöjet att närvara vid ett bröllop eller kompensation för hur mycket Brudparet betalar för bröllopsfesten måltid. Snarare är det ett uttryck av respekt för paret. Därför, om du inte kan köpa en bröllopspresent på en brud-register, kan det vara bra att vara kreativ och ge en gåva i din väg. Om du inte har möjlighet att ge ännu en liten gåva, bör du analysera hur underlåta att få en gåva kan tas emot av brudparet. En mycket nära vän eller nära anhörig kan inse att vissa av de "högt älskade" är snäva ekonomiska omständigheter. Bara lämna ett kort kan uppfylla kraven på etikett, särskilt om kortet innehåller en särskild anteckning eller dikt om hur kära paret är till ditt hjärta.

tyvärr vissa brudpar mindre om etikett och fullt förväntar sig en gåva av något värde eller ett specifikt värde. Ibland är det bästa alternativet i dessa fall är att inte närvara vid ett bröllop där avsaknaden av en bröllopsgåva kommer att uppfattas som en medveten snäsa. Speciellt om du vill behålla den mer materialistiska av vänner, då inte närvara vid bröllopet på grund av brist på medel för en gåva är ett godtagbart sätt att komma ur denna etikett röran.

>

Vissa brudar och brudgummar förväntar sig en gåva oavsett om eller inte bjöd faktiskt är närvarande vid bröllopet. Du ska inte känna skuld om du inte kan ge en gåva. Brudparet agerar mot etikett som förväntar sig en gåva från någon. Därför inte att ge en present till ett par vars bröllop ni kommer inte att närvara inte kränker etikett. En girig brud och brudgum kan ändå ta det här personligt. När detta är fallet, kan du överväga att shopping inte en gåva, men för vänner med större inlevelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.