Hur tar jag bort Chewing Gum från kläder?

En av de mest utmanande tvätten situationer är att hitta ett säkert och effektivt sätt att ta bort tuggummi från kläder, speciellt när tandköttet har haft möjlighet att torka och härda. En idealisk tid att ta bort tuggummi är omedelbart efter det faktum, men det är inte alltid möjligt eller praktiskt. Skrapa bort så mycket tandkött som möjligt medan det fortfarande är lönsamt är alltid en bra idé, men ta bort resterna kan vara svårt. Ett sätt att ta bort tuggummi från kläder är att frysa både plagget och tandköttet . Ett litet objekt, t. ex. en strumpa eller t-shirt kan placeras i en plast frys eller väska och förvaras i frys tills tandköttet har blivit fast. Större objekt kan gnidas med en enda Ice Cube eller en liten plastpåse fylld med is tills tandköttet härdar. Helst bör de frysta tandköttet bryta när skrapat med en kniv eller naglar. Om tandköttet blir varm och mjuk, läggas ner i frysen eller tillämpa en annan Ice Cube. En annan metod som rekommenderas att ta bort tuggummi är användningen av varm ättika. Använd ett absorberande trasa bör varm vit vinäger tillämpas direkt på tandköttet och det omgivande området. Det ättika ska tränga in i fibrerna i kläderna och lös bindningen mellan tuggummi och tyg. Tandköttet ska bli mjuk nog att ta bort med varsam skrapning. Ett ovanligt stort plåster på tuggummi kan kräva flera tillämpningar av varm ättika, och plagget bör tvättas så snart som möjligt efter behandlingen.

Andra kemiska ämnen kan också bidra till att ta bort tuggummi, även om resultaten kan varierar och stor försiktighet måste användas för att inte skada de drabbade tyg. Mångsidiga hushåll smörjmedel och lösningsmedel kallas WD-40 kan sprutas direkt på tandköttet fläcken och får suga i några minuter för att mjuka upp tandköttet. Återigen får bort alla rester av tandköttet ta flera tillämpningar av WD-40 och omsorgsfull skrapning, omedelbart följs av penningtvätt.

Icke-aceton Remover nagellack är också tros kunna hjälpa ta bort tuggummi från kläder. De kemikalier som finns i nagellacksborttagare kan bryta ner strukturen i tandköttet, vilket gör det lättare att ta bort med en liten skura borste eller en kniv.

Om dessa metoder inte ta bort tuggummi från kläder, kan en mer aggressiv strategi vara i ordning. Om plagget är säkert för strykning, sedan placera objekt på en strykbräda och sätta en standard järn till en het inställning utan ånga. Placera en del av brunt papper över gummerad yta och tryck på papper med järn. Värmen skall mjukna tandköttet, och en del av tandköttet fastnar i brunt papper. En ren del av brunt papper borde stå över tandköttet regelbundet och se den fastklistrade delar inte kommer i kontakt med andra delar av plagget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.