Hur kan jag skydda barn mot rovdjur?

I många samhällen, är frågan om att skydda barn från rovdjur en stor en. Genom att arbeta tillsammans för att skydda barn från rovdjur, kan alla medlemmar i ett samhälle göra världen mer behaglig och säker att bo i. Även om föräldrarna har det primära ansvaret att uppfostra sina barn för att skydda dem, kan man också hjälpa genom att hålla utkik efter varandra och behålla en känsla av gemenskap. Både föräldrar och icke-föräldrar bör bekanta sig med människorna i deras samhällen, inklusive barnen, så att de kan upptäcker misstänkt beteende eller potentiellt farliga situationer. Dessa åtgärder är till för att skydda barn från rovdjur och kan ha positiv bieffekt av att minska andra brott i en gemenskap.

Föräldrar kan skydda barn från rovdjur i ett antal olika sätt. Det viktigaste sättet att skydda barn från rovdjur är att utbilda dem. Föräldrarna bör se till att barnen vet hur man ringer efter hjälp, och känner igen människor som är säkra att metoden för stöd, som brottsbekämpning, lärare, mammor med barn, eller kontorister. Föräldrar bör också påminna sina barn att resa med kompisar, och inrätta ett lösenord system som måste följas när barn tas upp av släktingar och familj betrodda vänner. Skydda barn från rovdjur genom att fastställa särskilda personer som kan vara farliga så att barnen vet att undvika dem. Att hålla reda på barn kommer också att bidra till att skydda dem. Föräldrarna ska veta var deras barn är, och vem som är ansvarig för dem. Äldre barn som är mer oberoende bör ändå ringa hem för att låta deras föräldrar vet var de är, och mycket små barn alltid bör övervakas. Dessa åtgärder kommer att bidra till att skydda barn från rovdjur, och kan också användas inom ramen för en större gemenskap system. Till exempel kan en granne ta hand om små barn till en förälder kommer hem från jobbet.

Människor som inte är föräldrar kan fortfarande hjälpa till att skydda barn från rovdjur genom att hålla ett öga på omgivningen. Tecken på misstänkt beteende bör behandlas, och ringde in till brottsbekämpning om ett barn verkar vara i fara. Icke-föräldrar kan påminna barnen om farorna med att prata med främlingar eller ta emot något från dem, och de kan också svara på samtal för att få hjälp från barn.

Genom att arbeta tillsammans för att skydda barn från rovdjur, kan medlemmarna i en gemenskap som gör det mycket mer säker. Dock bör föräldrarna också vara beredd på eventualiteter. Upprätthålla en aktuell bild, tillsammans med information som kan identifiera ett barn, är viktigt. Föräldrarna ska också veta vem du ska ringa när ett barn saknas, så att polisen kan reagera snabbt, vilket kraftigt ökar sannolikheten att hitta barnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.