Hur kan jag lära mina barn att bli en bra sport?

Undervisning ett barn att vara en bra sport och uppvisar god sportsmannaanda kan börja tidigt. Redan innan barnen är tillräckligt gamla för att spela spel, kan de följa sina föräldrar tittar på och /eller delta i idrott. Föräldrarna är således ges möjlighet att bli en bra sport själva, och en förebild för sina barn typ av beteende som de skulle vilja att lära.

Några enkla regler gälla både för sport fläkt och /eller deltagare . Om du tittar på en baseball spel, kanske med ett litet barn, undvika skriker och skriker åt spelarna, eller TV-apparaten. Du kan göra enstaka kritiska synpunkter, men det bör vara kritiskt konstruktiv. Skriker eller skrika gör även ett litet barn medveten om att det "vinnande" och inte "leka" är målet. De kan också lära sig tidigt att deras föräldrar verkar lägga ett högt värde på att vinna och internalisera detta, bli konkurrenskraftiga om ett fel senare i livet. i stället om ett favoritlag förlorar betona, din njutning av spelet. Vara en bra sport med att berömma spelarna på motståndarlaget om de spelar bra och gör goda kommentarer om spelare på den förlorande lag för att göra bra låtar. Dessa kan hjälpa till att visa att ett enda idrottsevenemang är inte bara en möjlighet att vinna utan att spela bra. Även ett bra spel är värt beröm. När barn kan lära sig grundläggande kortspel, fortsätta model "good sport" mentalitet. Om du har flera barn, inte inrätta en "loser städar upp"-regeln. Istället antingen städa upp spelet tillsammans som en familj, eller har en "vinnare städar upp"-regeln.

Ha tålamod med yngre barn som tycks vara konkurrenskraftiga. Om de gråta eller bli arg när en styrelse eller kortspel inte går deras väg, kan det vara dags att avsluta spelet. En situation där de förlorar alltid kan inte vara mycket av en undervisningserfarenhet heller. Om du spelar spel som pjäser, kan du ibland göra några okloka flyttas så att ditt barn har en chans att vinna. Beröm barnet när han vinner, och berömma honom när han förlorar graciöst. Försök att komma ihåg ett steg eller två som var riktigt smart eller imponerande. Som barn flyttar in i arenan av konkurrenskraftiga idrott, vara säker på att du håller huvudet kallt. Aldrig skrika åt ditt barn. Clap artigt för bra låtar av det andra laget. Om du har en tvist med en coach beslut eller en domare samtal, inte konfrontera tränare framför ditt barn. Välja en tid efter spelet. Om du observerar en coach att uppmuntra ditt barn att uppföra sig på ett sätt som inte är "good sport" godkänd, sätta stopp för det efter ett spel. Även om en coach kritik ditt barn, en liten tala efter ett spel kan låta ditt barn veta att din största förväntningarna på dem är att spela en sport med gott uppförande, och att bra idrott beteende är viktigare än att vinna eller förlora. också sätta stopp för kritik av andra spelare, helst genast. Om du hör ditt barn gör nedlåtande kommentarer om en unge prestation, påminna dem om det är inte bra sport beteende. Som barn blivit mer sofistikerad, kan de också lära oss att viss kritik är bra, då den kan användas konstruktivt. Frågar ett barn vad sak hon hade velat förbättra i ett spel, och vad sak hon var stolt över.

Om ett barn inte kan vara en bra sport, och ofta är kritisk mot andra, kan det vara dags att ta honom eller henne ur konkurrensutsatt område för en stund. Deltagande i en idrott bör vara ett privilegium och en ära. Ett barn som upprepade gånger bryter mot god idrottens regler får inte ha tjänat privilegiet att spela. Sitter en säsong ute kan vara viktigare på lång sikt, än att låta ett barn att främja dåliga vanor som kan vara livet ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.