Hur kan jag lära mina barn God Table Manners?

En allmän rädsla bland föräldrar är att deras barn beter sig så illa i en restaurang eller vid en middag att deras enda utväg är en hastig exit. Ett barns bordsskick ses ofta som en social lackmustest av föräldraansvar etikett utbildning, och ingen vill komma upp kort på den punkten. Det finns flera sätt föräldrar kan lära sina barn rätt bordsskick och matsal etikett, även om det kan vara ett tillfälligt koppla mellan teori och praktik tills barnen blivit mer mogen och självmedveten. En av de bästa sätten att lära ut korrekt bordsskick är att föregå med gott exempel. Även de yngsta barnen i en familj kan vara exceptionellt härmar, och de kommer att kopiera deras föräldrars beteende till punkt och pricka. Medan informella middagar hemma inte alltid kräva samma bordsskick som en hel restaurang, bör föräldrarna upprätthålla en viss konsekvens i sin egen matsal beteende. Vissa måltider kan betecknas som mer formell än andra, så barnen vet vad som förväntas av dem. En förälder kan säga att familjen kommer att äta som de var på en släktträff i mormors hus, till exempel.

För sådana utbildningsmöjligheter bör matbordet sättas in i ett formellt arrangemang, komplett med vatten glasögon , dryck glas, servetter tyg, silver och riktiga tallrikar. Livsmedel bör ha lämplig serverar verktyg, och bör serveras communally att uppmuntra barn att tjäna sig lämpliga portioner och be artigt för andra serveringar. Återigen bör föräldrarna föregå med gott exempel och passerar olika förrätter och smårätter eller levererar delar till mindre barn. Äldre barn bör uppmuntras till att be om påfyllning av drycker eller att begära att de klarar ett viss maträtt för sekunder. Når ut till över andras plattor eller andra dåligt bordsskick bör motarbetas.

barn också svarar bra på rollspel, så att en förälder kan vara bra att hålla ett särskilt Tea Party eller formell middag med dockor som särskilda gäster. Ett litet barn kan lära sig att vara värd för en middag eller för att bli en ovanligt artig gäst. Äldre barn kan vilja spela rollen på riktigt under ett aktuellt familjemiddag. De kan lära sig att inrätta en formell kuvert, servera sina gäster, duka och andra hosting färdigheter. När du sitter vid bordet, kan föräldrarna se hur deras barn beter sig och rätta till dem privat. Det finns också böcker och filmer som finns och som lär barnen grundläggande Mat etikett och bordsskick. Dessa läromedel kan användas som komplement till verkliga livet utbildning i realtid situationer. Om ett barn agerar i en offentlig restaurang, bör en förälder tveka inte att korrigera honom eller henne så snart som möjligt. Gå till en restaurang eller formell middag händelse kan orsaka en del barn blir UPPSKÄRRAD och överväldigad, så de kanske inte ens medveten om hur olämpligt deras beteende är. En kort reprimand bör räcka för att hjälpa ett barn rikta sin energi.

När barnen blir mer förtrogna med sin omgivning och få en bättre förståelse för vad som förväntas av dem måste de förbättra sin bordsskick över tiden. Vissa barn lär sig att uppföra sig vid matbordet i tidig ålder, medan andra fortfarande känner dig manad att genera sina föräldrar långt in i tonåren. Allt en förälder kan göra är att vara förenligt med etikett utbildning och berömma sina barn när de beter sig ansvarsfullt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.