Hur kan jag förbereda mitt barn för en ny skola?

Det första steget i att förbereda ditt barn att delta i en ny skola är ett erkännande av att någon stor förändring, även om det är i slutändan en bra förändring, kan skapa stress. Tala med ditt barn om den nya skolan och låta honom eller henne att uttrycka känslor och farhågor. Var inte för snabb att säga, "Det finns inget att oroa sig. " Istället prata igenom saken med din barnen och hjälpa dem hitta sätt att lindra oro. Ett bra sätt att lindra vissa av rädsla för att besöka en ny skola är att hjälpa barnen att bli mer bekant med omgivningen. Besök skolan, och medan du är på väg, påpekar landmärken så att de kommer att känna som ditt barn passerar dem på bussen eller i bilen varje morgon. När du kommer till den nya skolan, ta en tur.

Tillbringa mycket tid att utforska på skolgården, korridorer och ditt barns klassrum. Hjälp din unge hitta sin väg runt den nya skolan, påpekade biblioteket, musiksalen, lunchrummet, gymmet, och på kontoret. Din son eller dotter skulle till och med njuta av att skapa en karta över den nya skolan för enkel referens. Det är också viktigt att introducera ditt barn för så många människor som möjligt, från rektor för den nya skolan som tränare och övrig personal som de kan tänkas komma i kontakt med, exempelvis skolsköterskan . Det är särskilt viktigt att ditt barn träffa sin huvudsakliga lärare. Om möjligt är det också bra att introducera din son eller dotter till några av de andra barnen.

Om ditt barn redan känner till barn som deltar i den nya skolan, försök att boka en utflykt eller två med dessa barn innan skolan börjar. Pojkar och flickor är mindre stressade om de vet någon annan och inte känns som kompletta främlingar. Också att arbeta med ditt barn övervinna blyghet och att nå ut till andra för att få nya vänner.

En ny skola kan verka lite skrämmande, men det kan också bli mycket spännande. Betona de positiva aspekterna, som provar för sport och träffa nya vänner. Din hjälp och uppmuntran kan säkert göra övergången till en ny skola mycket lättare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.