Hur kan jag förbättra min Communication Skills?

odla fast kommunikationsfärdigheter kommer mycket lätt för vissa människor. Det finns de som verkar ha en medfödd förmåga att effektivt uttrycka sina tankar och samtidigt vara skickliga på att lyssna och förstå information från människor. Dock kunde de flesta av oss använder hjälp med honing vår förmåga att kommunicera. Om du vill hitta några enkla sätt att förbättra din interpersonell kommunikation, här är några saker du kan göra. Det första steget i utvecklingen eller förbättra kommunikationsfärdigheter kräver att du omvärdera din uppfattning om vad kommunikation handlar om. Många fokuserar på verbalization som den viktigaste aspekten av processen att kommunicera. Medan verbalization är mycket viktigt för processen är det inte bara nödvändig färdighet som krävs för att effektivt kommunicera. Det finns också behovet att finslipa förmågan att lyssna och förmågan att använda visuell information att handlägga och svara för information. Att lyssna är mycket mer än höra ord som de talas. Talang att lyssna krävs att lyssnaren fokusera sin uppmärksamhet enbart på den som talar. Det är viktigt att inte bara höra orden, men även till tonen, böjning, takt och känsla som följer med dessa ord. Doing tillåter lyssnaren att få en större förståelse av den information som talaren försöker förmedla.

Mest av allt, effektivt lyssnande kräver motstå lusten att börja utforma ett svar medan högtalaren är fortfarande dela information. Alltför många människor förhastade slutsatser om vad talaren dela och därmed missar viktiga ledtrådar ljud som är mycket viktiga. Utveckla en vana att ge människor möjlighet att slutföra sina kommentarer innan vi börjar att besluta hur man ska bemöta inte bara är viktigt att utveckla behöriga kommunikation, det är också mycket viktigt att förmedla till den högtalare som du verkligen är intresserad av vad han eller hon har att säga .

visuella referenser är också ett viktigt verktyg när det gäller att utveckla och förfina kommunikationsförmåga. Vara medveten om ansiktsuttryck och kroppsspråk bidrar till att ingjuta större betydelse i de muntliga presentationen och ofta ger viktiga ledtrådar till varför talaren utgör en särskild tanke på ett speciellt sätt. Ser individen i ögat när han eller hon talar, och även se till att fortsätta att titta direkt på personen medan du talar i gengäld.

Solid kommunikationsförmåga gör ofta använda två enkla tekniker. En är känd som en uppfattning kontroll. Denna strategi innebär att förmedla din förståelse för vad som kommunicerats just för dig. Av dubbelkontroll din förståelse, ge dig talaren möjlighet att bekräfta din uppfattning eller att rätta till eventuella miscommunications som kan ha inträffat. Den andra verktyg för att odla kallas klargöra frågan. Förtydligande frågor gör det möjligt att se över all information du inte är säker på att du jämställas korrekt. Till skillnad från uppfattningen kolla där du helt enkelt sätta talare i din egen svada, som förtydligar att göra det möjligt att se över vissa delar av informationen och få fram uppgifter som kan ha inneburit av talaren, men var inte helt uppenbart för dig.

Kommunikationsförmåga fungera åt båda hållen. Det betyder att det finns behov av att göra allt ni kan för att effektivt förmedla dina tankar och idéer till andra på ett klart och precist sätt. För att uppnå detta är det viktigt att tillkännage klart, talar i ett tempo jämn och bra ton, använda kroppsspråk för att förstärka dina muntliga presentation, och gör ofta ögonkontakt när du talar.

En sak att komma ihåg är att effektiv kommunikation färdigheter och tekniker som förbättrar ju mer du använder dem. Av denna anledning är det en bra idé att inte se kommunikation som verktyg du bara använder på arbetsplatsen eller något annat isolerat område av ditt liv. Ta chansen att använda dina kunskaper under en interaktion med andra människor. Du kommer snart att märka att insatserna blir allt lättare och att du får mer tillfredsställelse från dina möten med alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.