Hur kan jag bygga upp förtroendet för mina relationer?

upprätta förtroende i en relation är viktigt eftersom det innebär att du kan lita på att andra ska behandla dig med respekt. Du kan bygga upp förtroendet i en relation genom att dela dina känslor med andra människor. Hur du reagerar på andra kan hjälpa dig att bygga förtroende. Tillit i relationerna har att göra med att veta att du inte behöver vara perfekt för att andra ska behandla dig väl. Förtroende är ofta svårt att utvecklas i relationer, eftersom det innebär att låta din känsliga sida visar.

visa dina känslor är inte alltid vacker, men den är nödvändig för att bygga tillit i relationerna. Du måste vara din äkta själv och inte ställa upp med orealistiska förväntningar på andra. En viktig sak att komma ihåg när du funderar på att bygga upp förtroendet i ett förhållande är att du inte kan kontrollera vad andra gör, men du kan styra vad du gör. Om vi har ont i relationer i tidigare, kan vår första reaktion vara att försöka isolering för att undvika att behöva lita på andra. Men vi måste låta våra vakt ner och inse att vi förtjänar omsorg och tillit från andra. Vi kan bygga upp ett förtroende genom att lära sig att få självförtroende igen. Det är ofta svårt för dem som har skadats i tidigare relationer för att bilda nya förtroendefulla relationer. Om vi har disrespected, undervärderade eller ignoreras av andra i det förflutna är det förståeligt att vi inte vill öppna upp och visa vår sårbarhet. Ändå förtroende kan utvecklas och det beteende som krävs för att bygga upp förtroende kan också utvecklas.

Det första steget för att bygga tillit i relationerna är att inse att du förtjänar förtroende. Om du märker att du tänker negativa tankar som "jag inte förtjänar att behandlas väl" du måste ändra det med en gång. Oavsett vad dina tidigare relationer var, ge dig själv en nystart och acceptera dig själv brister och allt. Absolut ingen är perfekt och vi gör alla misstag. Om vi erkänna och lära av våra misstag i ett öppet och ärligt sätt, kan vi börja bygga upp förtroendet för relationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.