Vilken är den bästa strategin för att hantera Bullies?

Livet för en skadelidande skulle med största sannolikhet bli så mycket enklare om det verkligen fanns en enkel och tillförlitlig metod för att hantera översittare. Tyvärr, kan frågan om bullyism bli mycket mer komplicerat, och en taktik som skulle fungera bra under en rad omständigheter kanske inte fungerar så bra under en annan. När man arbetar med mobbare, ett offer ofta måste försöka valfritt antal saker för att bli av med en översittare, eller åtminstone skapa lika förutsättningar. Vissa metoder för att hantera mobbare kan ge snabba resultat, medan andra kan behöva tid för att få full effekt. Det finns ett par idéer, men som skulle ha liten eller ingen effekt på översittare men kan definitivt påverka hälsa och välbefinnande offret. När man arbetar med mobbare på skolgården, hemma eller på arbetsplatsen, lönar det sig att vara försiktig. Ett sätt att hantera översittare är att ta itu med dem direkt, huvudsakligen ringer deras bluff. För många översittare, handlingen att skrämma offret genom hot om våld är mycket mer tillfredsställande än att använda våld. Det sista en översittare egentligen vill är att få till en verklig kamp med ett offer, eftersom översittare har ingen riktig uppfattning om offrets förmåga och motivation. När ett offer beslutar att stå hans eller hennes mark och uppmana översittare att utföra sitt hot, en översittare ofta inser han eller hon har förlorat förmågan att hotelser. Allt som är kvar att göra är att möta en ilsken person som har mycket att förlora i en fysisk konfrontation. Det finns en stor chans en översittare kommer tillbaka eller hitta ett annat offer om konfronteras direkt.

Några översittare faktiskt utsatts för övergrepp själva och helt enkelt utagerande eller speglar de kränkningar de har sett någon annanstans. Om ett brottsoffer kan etablera en förstående rapport med ett missbrukat trakassera, då den pågående situationen kunde upplösas utan att tillgripa våld. Några översittare inte helt förstå varför det är fel att fysiskt angrepp annan student eller medarbetare, eftersom de växte upp i hem där den inhemska missbruk var norm. Genom erkännandet av översittare våldsamma tendenser som resultatet av en trasig hem eller fysiska övergrepp, en översittare mål kan ha möjlighet att förhandla fram en vapenvila genom att visa äkta empati.

Incidenter mobbning på arbetsplatserna bör noggrant dokumenteras och rapporteras av offren. En arbetsledare eller chef som ständigt trakasserar sin personal eller skrämmer underordnade genom fysisk och /eller verbalt våld på sikt skulle kunna kosta företaget miljontals dollar i rättsliga anspråk, så ett offer för arbetsplats missbruk skulle göra hans eller hennes arbetsgivare en stor tjänst genom rapportera en arbetsplats översittare. Dokumentera alla eventuella incidenter av bullyism i en privat dagbok kan visa ett mönster av bedrägligt beteende, om ärendet inte når nivån för en domstolsförhandling. En arbetsplats översittare räknas ofta om anställda värdera sin anställning för mycket att riskera lämna in ett formellt klagomål, så det kan också vara styrkan i siffror när det handlar om översittare på arbetsplatsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.