Vilka är några olika typer av practical jokes?

practical jokes är en form av skämt som en intet ont anande person är rumpan. De skiljer sig från ord skämt i att vissa åtgärder utförs. Även känd som pranks , har practical jokes varit populärt i tv-serier som Dolda kameran och Punk'd! Practical jokes traditionellt utförs i olika kulturer på April Fools 'Day, Halloween, och Heliga Innocents' Day. De är också ofta på nya medlemmar i skolor, läger, studentföreningar och andra liknande organisationer.

practical jokes kan delas in i många kategorier. Vissa använder sig av telefon eller dator, som i skämt eller "Crank" samtal, där den som ringer låtsas vara någon annan för att kunna spela ett skämt för mottagaren av samtalet, ofta be honom eller henne löjliga frågor eller med ordlekar att lura mottagaren att säga något oanständigt. Computer practical jokes kan ske i form av program som utgör som spel, men avbryter spelaren med häpnadsväckande ljud eller bilder. Övriga dator practical jokes göra offren datorn verkar fungera. Ett annat practical joke som kan använda datorn består av undertecknande upp någon för flera spam e-post, ofta av obscen karaktär. Detta kallas e-post bombning , men varianter omfatta undertecknande upp någon för pinsamt eller humoristiska snigelpost, såsom udda kataloger eller beställa leverans till någons hus utan hans eller hennes kunskaper.

Ibland är practical jokes begås i stor skala av media genom falska rapportering eller falska dokumentärer som framställs som sanna. Kända exempel är Orson Welles "1938 radio anpassning av HG Wells Världarnas krig , där Welles redovisats som om marsianerna faktiskt invaderar jorden vid tidpunkten för sändningen. 2004 Sci Fi Channel särskild Buried Secret av M. Night Shyamalan , em som beskrevs som en dokumentär men tillverkas faktiskt av Sixth Sense regissören Shyamalan.

Andra typer av practical jokes omfatta visuella bedrägeri, till exempel kort-folie en säng eller lossa toppar av salt-och pepparkar, så att försöka använda dem ruinerna en mat, ta bort någons kläder plötsligt bland allmänheten, ibland kallad pantsing eller sharking ; upptåg som ger oväntade resultat när offret utför en dagliga verksamhet som att sitta ner eller öppna en dörr, som att använda en Whoopie kudde och falsk signalering, mislabeling eller förvränga något att spela ett spratt, till exempel att märka en vanlig dörr med en skylt som sa att det öppnas automatiskt. Practical jokes kan ibland vara ganska småaktig, och många inte hittar genren roligt alls, medan det för andra, practical jokes är mycket mer underhållande än mer konventionell komedi. När du gör practical jokes, är det viktigt att beakta de eventuella psykologiska effekter på baken av skämt och eventuella disciplinära eller rättsliga konsekvenser ens handlingar kan få.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.