Vilka är de olika typerna av Fingerprint Services?

Fingerprint tjänster tillhandahåller ett sätt att ta fingeravtryck på personer i alla åldrar. Det finns olika typer av fingeravtryck tillgängliga tjänster, inklusive kommersiella fingeravtryck och kontroller bakgrund. Några fingeravtryck tjänster fungerar absolut för divisionerna brottsbekämpande myndigheterna, t. ex. polis och andra undersökande organ. De flesta företag som tillhandahåller dessa tjänster har kunden kommit till deras kontor medan andra har rörlig fingeravtryck företag. En av de alltmer populära fingeravtryck tjänster Scan live fingeravtryck. Denna unika service kan ta en digital bild av en persons fingeravtryck utan att använda bläck. Den person som fingeravtryck släpper sin tumme eller finger på en liten datorskärm och den skannar bilden. Datorn skickar elektroniskt bilden till den person som begärt fingeravtryck. Ofta är detta i kombination med ett kriminellt förflutet kontroll och är en av de snabbaste sätten att få någons fingeravtryck resultat. Ett annat vanligt fingeravtryck tjänst som många företag ger är att barns fingeravtryck. Många skolor och myndigheter erbjuda barn identifiering produkter för föräldrar, som innehåller en bild, barnets namn, personuppgifter och fingeravtryck. Dessa kort är särskilt användbara om barnet någonsin saknas så brottsbekämpande snabbt kan få barnets information till allmänheten och har barnets fingeravtryck på fil. Några fingeravtryck företag kommer också att testa ett barns DNA (deoxiribonukleinsyra) och förvara DNA registrerat hos fingeravtryck.

Några rättsvårdande myndigheter använder fingeravtryck tjänster som sakkunniga för utveckling av latenta utskrifter och för kriminaltekniska identifiering i brottmål. Fingerprint experter har ofta tidigare erfarenhet av brottsbekämpning och rättssal vittnesbörd. Andra statliga myndigheter använda fingeravtryck tjänster för analys av fingeravtryck finns i blod Splatters och om föremålen på brottsplatser.

De flesta fingeravtryck tjänster även använda biometri, ett unikt verktyg för identifiering som fokuserar på en persons biometriska makeup. Personens biometriska informationen lagras digitalt och används för att möjliggöra individuell ingången till en säker plats. Till exempel, om en militär behöver få in en säker byggnad, skulle han trycka sitt finger mot en liten bildskärm centralt beläget i det säkra området. Om fingertoppen avbilder matchar den biometriska uppgifter skall dörren öppnas. Förutom fingeravtryck, är några företag som utnyttjar också skannar av personens hela handen, ögon och ansikte för biometrisk säkerhet.

En persons fingeravtryck är så unik att den skriver ut kan användas för identifiering och som bevis i en domstol. Företag som tillhandahåller fingeravtryck tjänster måste vara mycket exakt och ge snabb service. Företaget måste också ha kvalificerade yrkesmänniskor som är utbildade för att samla in fingeravtryck och behandla konfidentiell information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.