Varför anses det vara otur se en svart katt?

Den svarta katten, för dem som inte är vidskeplig, kan bara ses som ett offer för flera årtusenden av smeta kampanjer. Många kulturer har sett djuret som en olycklig djur, och det finns dussintals olika vidskepliga tankar om svarta katter. De fattiga ebenholts päls djur sällan blir bra tryck, men det finns säkert vissa kulturer som har vördade snarare än föraktade djuret, och många rykten lika vidskeplig, men mer positivt om den svarta katten. I antikens historia , särskilt i den bördiga halvmånen ", det fanns motstridiga uppfattningar om den svarta katten, och hur ni ser på djur beroende av din kultur och religion. Forna egyptierna dyrbara den svarta katten och några till och med tyckte att katten hade andliga egenskaper. Egyptierna mumifierade ofta sina husdjur, särskilt svarta katter. Judarna och babylonierna, men kände alla katter gällde ormar, särskilt i deras vana att curling upp i närheten av varma platser som härdar. Alla tre kulturer tror att katten hade inneboende andliga egenskaper. Gamla grekerna, liksom egyptierna, tillhörande katter med gudsfruktan, och trodde att Artemis ofta tog formen av en katt. En del hävdar att det starkaste inflytandet på den negativa inställning till den svarta katten härstammar från korstågen först, och de tidiga amerikanska upptagenhet med trolldom. Detta kan delvis sant. Fortfarande bundna till någon form av andliga ursprung, var svarta katter ofta tros vara följeslagare av häxor, en tro som dateras tillbaka till medeltiden. Att äga eller ha en svart katt var att eventuellt föreslå att du var en häxa eller dyrkar djävulen, och att katten var din bekant. Färgen var också viktigt, eftersom svarta katter som inte kunde ses väl i mörker när du vill göra din onda planer. Edgar Allan Poe främjade misstankar om djuret genom att skriva utan tvekan en av de mest skrämmande noveller Black Cat som upprätthåller förbindelsen mellan katt och andevärlden.

Actually, föreslår bevis att teorin om att en svart katt korsar din väg är otur kommer inte från början Amerika. Den vidskepelse är mest aktiv i Indien, och i flera östeuropeiska länder som inte var mycket engagerade i korstågen, särskilt Rumänien. I andra delar av Europa och i Japan, en svart katt korsar din stig är lycka, och i Irland, döda en katt i en färg ansågs ge sjutton år av otur. Skottland är mest generösa med Kitty, en svart katt vid din dörr innebar välstånd var kommer din väg.

Föreningen för svarta katter och otur i Amerika har lett till vissa problem, särskilt kring Halloween. Även om det är ringa bevis på stora fickor av Satanic Cults i USA, finns det några sjuka sinnade människor som tar och dödar särskilt svarta katter kring denna dag. Den amerikanska Humane Society och flera andra pekar på att hålla alla dina katter i ett par dagar före Halloween och förrän semestern är slut.

De många vidskepelser om svarta katter, och deras ofta anknytning till den andliga världen, som oberoende och i många kulturer kan ha mycket att göra med karaktären av katter. De kan stirrar ut i rymden och se ut som om de ser något, ett något oroande upplevelse för vissa kattägare. Svarta katter tycks smälta in i mörkret, med bara deras lysande ögon lyser om ett ljus träffar dem. Katter allmänhet är nyfikna varelser, med testamenten egna och en stor självständighet. Även människor har länge ägt katter, detta oberoende strimma kan hävda sin vilda natur, även bland de mest bortskämda och tillgiven pusses.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.