Vad bör jag tänka på när man reser sig en gravyr?

Gravyr har länge varit ett sätt att kommunicera ett budskap om ÖMHETSBETYGELSE på ett smycke eller andra personliga föremål. Gravyr på ett armband eller manschetten är också ett bra sätt att identifiera bäraren i händelse av en nödsituation, sjukdom eller dödsfall. Gravyr kan också användas för att dekorera en utmärkelse eller trofé, och att beteckna mottagaren av utmärkelsen.

Gravyr är först känd för att ha använt mer än två tusen år sedan. Ancient guldringar och andra smycken har hittats med märkningar och gravyrer av bokstäver och andra figurer. Gravyr blev den första sätt att massproducera konst och litteratur. Så sent som i början 20th century, tidningar och böcker trycktes ofta med gravyr. Idag är gravyr fortfarande används för att skriva ut valuta.

Gravyr innebär att skära ut en design till en bit metall, trä, glas eller andra hårda ytor med hjälp av gravyr verktyg, såsom burins, Gravers, mellanlägg och andra verktyg som används för texturering effekter. När metaller används för gravyr är Burin skjuts eller bultade längs ytan på den metall som graverar önskad design. Några av de mest populära objekten för gravyr är ID armband och vigselringar, på vilket datum eller andra sentimentala tankar är ingraverade. Pokaler, medaljer och utmärkelser används även för gravyr, men i dag, de flesta gravyr görs på en maskin, snarare än för hand.

Gravyr i trä görs vanligen med en maskin, men det kan också ske med värmekällor, exempelvis en handhållen gengasaggregat. Dessa används ofta för plaketter och prydnadsföremål vägg i hemmen. Glas gravyrer ibland utförs för hand, men oftast med en laser. Glas gravyrer kan dekorera samlarobjekt ex, muggar, fat, Barware och servrar.

Hand gravyr är sällsynt, men förekommer fortfarande i ett fåtal områden: skjutvapen, musical instrument och smycken. Lasergravyr görs vanligen av en dator, som dikterar rörelser lasern. Eftersom detta förfarande inte innebär handverktyg som slits ut, är Lasergravering effektivare och ofta mer exakta än andra metoder. En hand gravyr, men inte alltid perfekt, är mer ett konstverk än en Lasergravyr, det visar en personlig touch av konstnären och är mer meningsfulla, ingår brister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.