Vad bör jag tänka på när du köper en Office Chair?

Få saker är så bekväm som en bra kontorsstol. Få saker är så eländigt som en obekväm kontorsstol. Vi hör om ergonomi, svankstöd, luta sig bakåt, etc. , men vad, egentligen, ska en person leta efter när man köper en kontorsstol?

Ryggstöd och komfort är nästan lika på stegen. Sedan sitter vid en dator i flera timmar om dagen lägger belastning på nedre ryggen, bör en bra kontorsstol har tillräckligt svankstöd. Detta bör inte kännas som en stor knut i en stol rygg. Om det är diskret, men stödjande, it's perfect. Det bör också vara på rätt plats. Detta kan låta självklart, men är det inte. Människor i olika höjder har ryggar i olika längder, och svankstöd ska passa personens lumbal område, inte ligga över eller under den, mer i ischiasnerven området.

Comfort är också viktig. En kontorsstol bör vara mjuk nog för komfort, men fast nog för stöd. Det bör också vara tillräckligt brett i sätet för att stödja höfterna. Det enda sättet att ta reda på är att gå där prov kontorsstolar erbjuds och sitta i dem tills "rätt" en är belägen. Det är anledningen till att köpa samma kontorsstol för en hel avdelning är vanligtvis inte en bra idé. Samma stol helt enkelt inte kommer att passa alla på samma sätt. Det är mycket önskvärt att varje arbetstagare bekvämare än att ha samma kontorsstol, bara för att spara pengar. Om ett företag säljer att många kontorsstolar till en avdelning, kommer det erbjuder oftast en rabatt på alla stolar, inte bara de som är likadana. Företagen bör därför ger medarbetarna möjlighet att prova olika stolar och plocka det som mest bekvämt för dem.

Kontorsstol bör alla ha justerbar höjd, men många erbjuder funktioner såsom luta, fullt justerbara armstöd och kontroller som även kan öka eller minska graden av svankstöd. Naturligtvis, alla dessa funktioner är inte billig, och en person kommer vanligtvis anser att priset som en viktig faktor för att köpa en kontorsstol. Ett bra sätt att göra detta är att ställa en prisklass och prova alla stolar inom detta intervall. I de flesta fall kommer en av dem känna hur den personen vill kontorsstol till känna. En kontorsstol kan variera i pris från ca $ 50 US dollar (USD) till $ 800 USD. Det beror på material, kvalitet och funktioner.

När en kontorist tillbringar merparten av sin tid framför en dator, en bekväm kontorsstol är ett måste. Han bör vara villiga att spendera tid och pengar som behövs för att hitta den som gör honom så bekväm och ger mest stöd. Om du gör det möjligt för arbetstagaren att fungera vid maximal effektivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.