Vad betyder symbolerna på den amerikanska One-Dollar Bill Mean?

Det finns många myter och kontroverser kring dollarsedel. Urban Legends binda dollarsedeln till frimurarorden, och vissa människor kommer att hävda att symboler visar nervpirrande hemligheter i landet. Dollarsedeln gick igenom många förändringar i storlek, färg och övergripande design. Första dollarsedel som utfärdas som ett Legal Tender not bildades 1862 och innehöll ett porträtt av finansminister Salmon P. Chase. Den nuvarande utformningen av dollarsedeln, som är den omgiven av mystik, kom inte i kraft förrän 1969. De viktigaste symbolerna på dollarsedeln är stora sigill i USA, den ofullbordade pyramid, och det allseende ögat. Det allseende ögat över det oavslutade pyramiden är tänkt att beskriva USA som ett land ständigt växande och långt ifrån färdig, även om vissa anser att det tyder på en anslutning till Illuminati hemliga sällskapet. Den Bald Eagle på dollarsedeln är en symbol för seger och mod. Dollarsedeln har också många latinska fraser spred sig över hela. De viktigaste läsa:

  • E Pluribus Unum : "Från många, en"
  • Novus Ordo Seclorum : "En ny ordning har börjat" eller "en ny ordning för åldrarna"
  • Annuit Coeptis : "Gud har gynnat vårt företag"

Antalet 13 spelar en viktig roll i dollarsedeln, eftersom det är antalet ursprungliga kolonier i landet. Du kan se det som representeras av antalet steg i pyramiden, antalet stjärnor ovanför örnen, antalet bokstäver i några av de latinska fraser, och antalet frukter, löv och pilar på bilderna.

Små detaljer som människor kan missa på dollarsedeln ingår antalet 1776 skrivet med romerska siffror (MDCCLXXVI) för att representera den amerikanska Independence; den kontroversiella "In God We Trust "term, som inte stöds sköld betyda styrka i självständighet, och vågen balansering, som står för rättvisa, inte ekonomiska framsteg som vissa har föreslagit. Vissa verkar tro det finns också en uggla och två små spindlar representerade dollarsedeln, även om detta är föremål för kontroverser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.