Vad är skillnaden mellan en modefluga och en trend?

Det finns ett antal industrier vars överlevnad är beroende av att erkänna skillnaden mellan en modefluga och en trend. En modefluga per definition är ett kortsiktigt fall vad somliga kan kalla en "blixt i pannan". En tendens, däremot, har potential att bli en långsiktig inverkan på framtiden för en marknad. En modefluga och en tendens kan likna varandra i början, men det finns nästan alltid en bestämd början och ett definitivt slut på en modefluga. Användningen av hot pink väggfärg kan vara en modefluga, men tanken att använda Designer färger skulle vara en trend, till exempel. En stor skillnad mellan en modefluga och en trend är duration. En modefluga produkt, såsom Pet Rock av 1970-talet, har ett par månader av oväntad popularitet, men försvinner lika snabbt som det verkar. Skaparen av Pet Rock, en stor sten inbäddad i sin egen kartong bur, förstod enkelt komma, lätt gå karaktären av en modefluga och aktiverade på allmänhetens förkärlek för nyhet leksaker. Livslängden för de flesta modenycker som bekant kort, men om en modefluga objekt blir en trend, kan det vara populär i årtionden. En del menar att skillnaden mellan en modefluga och en trend är att antalet industrier som påverkas. En modefluga framträder ofta i en enda bransch och sällan passerar över i andra. 1980-talets mode trend av fallskärm byxor, byxor tillverkad av en tunn nylon material, inte bli en accepterad del av ungdomskulturen eller musikkultur. Den nyligen införda Apples iPod, å andra sidan, gick över till världar mode, trådlös kommunikation och musik. Bärbar elektronisk utrustning har blivit en trend, medan mode såsom ben warmers eller byxor fallskärm kvar modenycker hopplöst instängd i tid. En annan skillnad mellan en modefluga och en trend är industrin acceptans. Investera i en modefluga objekt kan vara riskfyllt för företag kända för att fastställa trender. Det kan vara mycket svårt att se skillnad mellan en modefluga och en trend innan produkten eller tjänsten når köparna. Mindre företag har ofta den flexibilitet som krävs för att främja en VURMIG post, medan större företag tenderar att vänta tills den första röken klarnar och en trend kan fastställas.

Skillnaden mellan en modefluga och en tendens kan ses i nyligen kost krigen. När vetenskapliga rön visat ett samband mellan högt kolhydratintag och viktökning, ett antal modefluga kost planer snabbt fram. Trots att komma bort från halvfabrikat och kolhydrater blev snabbt en trend, planerar enskilda diet involverat alla haft en flyktig popularitet.

En liknande skillnad mellan en modefluga och en tendens medverkade även i Fitness. Tonvikt på grundläggande övningar och minskning av bukfettet blev en trend, men ett antal VURMIG motion apparater dök plötsligt på TV-skärmar överallt. Några av dessa utöva anordningar visade sig vara verkningslösa eller till och med farliga för användaren, medan andra blev en del av utvecklingen mot bättre hälsa och viktminskning. En av de berättar skillnaderna mellan en modefluga och en trend är den upplevda kvaliteten. Modefluga objekt sällan förväntas uthärda, men utvecklingen tenderar att överleva det decennium då de skapades.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.