Vad är skillnaden mellan en kista och en likkista?

För människor som inte talar amerikansk engelska, som frågade om skillnaden mellan en kista och en kista kan vara förvirrande, eftersom de flesta engelsktalande länder, är en kista en liten låda för att hålla smycken, medan en kista är en låda för begrava de döda. Men i USA, många använder termen "kistan" för att hänvisa till en kista, som speglar en trend som sprids av den amerikanska begravningen industrin, som är mycket förtjust i förskönande omskrivningar. "Coffin" verkar vara kallt och sista i öronen på begravningsentreprenörer, medan en "kista" verkar vara mer användarvänligt.

Många amerikaner skilja mellan en kista och en kista på grund av formen. De kan använda termen "kista" som beteckning för en traditionell rektangulär låda som används för begravning, medan de tänker på en kista som begravningsplats behållare som är avsmalnande i båda ändarna. Termen "kista" används också ibland för en kista med en delad lock som är utformad för att ge människor möjlighet att visa den avlidnes vid en öppen kista, begravning.

Utanför USA, de flesta människor hänvisar till alla nedgrävning containrar som kistor, oavsett om deras form. Började dock användningen av begreppet "kistan" för en begravning container att sprida sig i 1990-talet, inte minst tack vare den uppsökande av amerikanska begravningsbyråer, som har filialer utomlands i många engelsktalande nationer. Vissa människor är bekymrade över vidden av de amerikanska begravningen branschen, med argumentet att de traditionella strukturerna för begravningen bör behållas, och förkasta ibland skrikig och överskattade yttre tecknen på en amerikansk begravning. P

Nedgrävning containrar kan byggas från antal material, bland annat plast, metall, kartong, trä, sten och lera. De kan vara ornately dekorerade eller vänster enkel, och typiskt, handtag ingår att göra behållaren lättare att flytta. Funerary behållare får användas för gravsättning eller kremering, med vissa företag att utforma speciella kremering kistor som är avsedda att bryta ner snabbt i retort.

I vissa kommuner i tradition av att bygga en kista till den avlidne har behållits, särskilt på landsbygden med en starkt traditionell böjd. I andra regioner, folk köpa en kista från en begravning hemma som en del av en begravning paket, även om det också är möjligt köpa kistor via grossister, kista tillverkare och arbetare trä. I USA är man uttryckligen tillåtet att ta med sina egna skrin kistor till en begravning hemma för användning i en begravning eller kremering enligt Funeral regel, en lag som är tänkt att skydda rätten till begravningen konsumenterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.