Vad är skillnaden mellan en burk och flaska?

burkar och flaskor kännetecknas av sin öppningar. En burk har en bred mun, vanligtvis av samma bredd av burken eller mycket nära den. En flaska, å andra sidan har en nacke som är betydligt smalare än flaskan med läpparna mun för att underlätta hälla utan att spilla. Både burkar och flaskor har ett brett spektrum av användningsområden, och de har funnits i århundraden i sina former. P

Flaskor används främst för att lagra vätskor. De är inte effektiva för fast lagring på grund av den smala hals, vilket gör det svårt att hälla ut innehållet i flaskan, än mindre få någonting inuti. Tjocka vätskor, t. ex. ketchup och andra såser kan också förpackas i flaskor, och det finns ett stort antal flaskor mallar och layouter, från flaskor som syftar till att hålla innehållet kolsyra i flaskorna med fällor för sediment. Flaskor kan vara korkade, propp eller förseglas på andra kreativa sätt, som med en kula som trycker mot en gummipackning så länge innehållet i flaskan vistelse kolsyra. En burk, å andra sidan, kan användas för att lagra vätskor eller fasta ämnen. Burkarna är klassiskt cylindriska, även om de kan också göras i form av torg och andra former. Liksom flaskor, burkar kan vara inneslutna i en mängd olika sätt, och deras utformning gör att människor kan antingen hälla ut innehållet eller skopa ut dem, beroende på personlig smak och innehållet i burken. Burkarna är också lättare att stapla än flaskor, eftersom de klassiskt har flat tops, tar mindre plats än flaskor, som måste staplas i stort rack. Den främsta nackdelen med en flaska är dess smal hals, som gör det olämpligt för tjocka eller chunky fasta ämnen. En burk, å andra sidan är inte idealiskt till vätska, eftersom det vid hals gör det enkelt för vätskan SKVIMPA ut. För dricksvatten, många människor föredrar att använda flaskor, eftersom burkar kan slop innehållet på konsumenten när han eller hon försöker att ta en klunk.

Historiskt, flaskor och burkar var gjorda av porslin och glas. Många kulturer har en rik tradition av prydnads-behållare, av vilka en del kan ses på displayen i museer. I dag får material som plast kan användas också, med plastflaskor och burkar är mindre benägna att gå sönder. Metall, trä och naturmaterial som gourds kan också fashioned i flaskor och burkar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.