Vad är skillnaden mellan en Wake och en begravning?

Wakes och begravningar är båda ceremonier som hålls för att hedra de döda, och de uppträder i många olika kulturer. Den huvudsakliga skillnaden mellan en tankeställare och en begravning är att vakna en tid för visitation och vårda minnet av de döda, medan en begravning är en formell ceremoni som bedrivs av en Officiant. I många fall är både vakna och en begravning hålls inom ramen för en rad ritualer som är avsedda att fira passerar en kär familjemedlem, vän och medlem i en gemenskap. har traditionellt vakna hålls på natten före en begravning. Deltagarna i kölvattnet stanna uppe hela natten med kroppen, som läggs ut så att människor kan besöka och tillbringa tid med den avlidne. Historiskt hölls begravning dagen efter ett dödsfall, att ge människor tid att samla in för händelsen, och kroppen skulle ligga ute i hemmet av den avlidne eller en familjemedlem, så att medlemmar i samfundet att besöka. Vissa kulturer behålla denna tradition, medan andra håller kölvattnet på en begravning hemma, och i vissa fall kan kroppen inte förekomma alls.

På en tankeställare, folk äter, utbyta historier om de döda, sjunga traditionella sånger och klagar, och stödja anhöriga till den avlidne. Olika kulturer har olika uppfattningar om vakna, men i allmänhet människor att stanna uppe hela natten med den avlidne som ett tecken på respekt, men vaknar kan faktiskt bli ganska vild, särskilt i de tidiga morgontimmarna. En vakna och en begravning kan ibland kombineras med en Officiant utför service på morgonen efter vaknar. på en begravning, är en religiös eller världslig tjänst som utförs för den avlidne. Det leds av en Officiant som kan bjuda in personer i publiken att tala om den avlidne och kulturellt viktiga ritualer kan göras vid begravningen. Vanligtvis innehåller den händelse en begäran om nåd för själen av de döda, och en hyllning till livet av den avlidne. Efter begravningen, kan kroppen bli begravd, kremeras, eller på annat sätt, och i vissa fall är det begravning hålls i graven, så att medlemmar i begravningen part att närvara vid begravningen.

gravskick runt om i världen är ganska varierande. I judendomen, till exempel, de döda är traditionellt begravts före solnedgången på den dag då de försvinna, och dödsfallet har följt med en sorg period kallas shiva, där familjemedlemmarna enligt mycket exakta regler och besökare värd i deras hem. I New Orleans, är den berömda jazz begravningen tillsammans med en musikalisk marsch genom staden, medan det i andra regioner, människor utveckla sin egen begravning seder och traditioner. Människor som går i vaknar, begravningar och andra ritualer begravning i en kultur än den egna kan vara bra att göra en del efterforskningar så att de vet vad som väntar.

Regler för uppförande vid en tankeställare och en begravning kan också påtagligt annorlunda. Vaknar, även känd som besök, tenderar att vara mer informell och avslappnad, med människor som flyter in och ut för att erbjuda kondoleanser och berättelser, medan begravningar tenderar att ha mer strikta regler för beteende. I båda fallen tenderar folk att klä sig i mörka kläder, och de är känsliga runt nära vänner och familj till den avlidne av respekt för deras emotionella tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.