Vad är skillnaden mellan en Carat och en Karat?

ofta en källa till stor förvirring, är skillnaden mellan en karat och karat ganska lätt att förstå, men kan vara lite svårt att komma ihåg. En Karat är helt enkelt en måttenhet som anger renhet av en metall, vanligtvis guld. Termen karat används för att notera vikten av en ädelsten, särskilt diamanter.

Termen karat är nödvändig, särskilt för guld, helt enkelt därför typ av metall innebär att det måste göras i en legering. Guld är en mycket mjuk metall som inte kan användas praktiskt som smycken i dess renaste form. Det skulle snabbt bli deformerade och kliade. Därför måste smycken beslutsfattare göra något för att befästa metallen. Denna uppgift åstadkoms genom att blanda guld med en hårdare metall.

Karat är ansvarig, i de flesta fall för att bestämma det relativa värdet av det guld bit. Skillnaden i pris mellan 10k, den lägsta renhet att guld kan vara och fortfarande anses guld, och 18k, den högsta renhet guldsmycken vanliga, kan vara betydande. Guld utsetts som 10 Karats är mindre än hälften guld. Arton karats guld är 75 procent guld. Tolv karats guld är halv guld och hälften annan metall eller metaller. Även om det är tillgängligt för försäljning, är det inte en av de vanligaste renheten.

Ordet karat gäller vikt och baseras på det metriska systemet. En karat är 200 milligram (sju tusendelar av ett ounce). Med andra ord skulle en ädelsten som väger ett gram (35-tusendelar av ett ounce) vara fem karat. Om termen används på rätt sätt, helst man ser ordet karat , kommer att tillämpas på vikten av en ädelsten, särskilt diamanter. Om vikten är under en karat, är det mått som då ofta kallas ett bråk, vanligtvis kvart, halv eller åttondels karat.

Medan Karat är ansvarig för mycket av värde i guld, Carat får endast en av de viktigaste faktorerna motsvarar värdet av en ädelsten, framför allt diamanter. Diamanten kvalitet bestäms av fyra C: s: cut, tydlighet, Carat, och färg. Mest uppskattade diamanter är de som har god klarhet och är färglös, men storleken gör också en skillnad.

Det bör också noteras medan det finns några diamanter som väger mer än ett par karat, är andra ädelstenar vanliga väger ett dussin karat eller mer. Därför, medan storleken spelar roll och inte bidra till att avgöra värdet, är den typ av sten en kritisk faktor. Även i smycken, större är inte alltid bättre. Många ädelstenar skärs ofta ner i storlek så att de kan placeras i konventionella smycken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.