Vad är några olika typer av Good Luck Charms?

Good luck charm har använts sedan början av tid och tros föra lycka till dem som bär på dem. Många människor tror att en charm kommer att föra dem lycka till följd av positiv andlig energi och tro de plats i den. Det finns flera typer av charm som tros ge en person lycka. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till, hästskor, Rudraksh nötter, yantras, lockets, tur armband charm, den Swastik, OMS, ollon, nycklar, och Afrodite hjärta.

hästsko är en av de mest använda good luck charm och en universell symbol för lycka. En hästsko som tidigare suttit på en häst placeras upprätt i övre högra hörnet på dörrkarmen att bjuda lycka in i huset. Om placeras upp och ner, har det motsatt effekt.

Trettioåtta olika sorter av Rudraksh träd är belägna i områden i Himalaya, Malaysia och Indonesien. Muttrarna detta träd är Herren Shiva, en del av den hinduiska treenigheten, och används för att göra radband för mässande mantra. Dessa nötter är tänkt att föra andliga krafter, berömmelse, god hälsa och materiella lycka.

Yantras, även kallat talismaner, är en annan sort av good luck charm som är tänkt att motverka de negativa effekterna av planeterna. De är också tros kunna hjälpa en förverkliga sina önskningar och uppfylla hans önskningar. Det finns flera olika typer av yantras, med var och en har ett unikt syfte och stil.

Lockets är good luck charm som är tänkta att ha speciella effekter, eftersom de ligger i nära fysisk kontakt med bäraren. De kan ta formen av en lycka symbol inklusive fyra blad klöver, yantras, swastiks och kors. Den person som bär medaljongen kommer att kunna övervinna svårigheter och locka lycka. De lyckliga armbandet är sliten för samma ändamål och säljs i många olika varianter för att anpassa stilen hos varje individ.

Swastiks representerar den hinduiska herre lycka. Swastik är ett Sanskrit term som betyder "hovleverantör av lycka" och tros ge lycka och välstånd när man bär i medsols riktning. Nazisterna antog denna hinduiska tecken på lycka och vrids det 45 grader, vilket gör hakkors. Denna symbol skall inte förväxlas med Swastik, eftersom det inte anses att bringa lycka.

OM, även stavat Aum, är en helig symbol som representerar lycka, makt andliga och materiella bekvämligheter. Det är också det ord som används ofta när sjunger ett mantra. Denna symbol ofta kan ses visas på pannan av ett tempel elefant.

The Acorn, också känd som en ek äpple, är en av de få good luck charm som är tänkt att ge bäraren rikedom och kärlek. Man trodde också att ge bäraren gåvan av ungdomar. Andra good luck charm som är tänkta att attrahera det motsatta könet är en trio av nycklar, med de två andra representerar hälsa och välstånd och en Afrodites hjärta charm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.