Vad är några bra val för ett barns första bok?

Det finns två mycket olika sätt att tänka på att välja ett barns första bok. Ena är att bedöma den första bok som du kommer att läsa för barnet-den första bok som ett barn kommer att höra och se. Det andra sättet att betrakta den första bok som barnet äger och sköter sig själv.

Många föräldrar läser för sina barn innan han eller hon är gammal nog att veta vad man ska göra med en bok. Detta kan antingen därför att det finns äldre barn som kan läsas med eller för att föräldrarna anser att erfarenhet av att läsa till är viktigt för deras barn att tidigt. Om du funderar på en bok ur läsning för barn, finns det flera faktorer att beakta.

Inte minst bland de faktorer i valet av en första bok att läsa för ditt barn är din egen förmåga att tolerera behandlingen och höra det många hundra gånger. Som ni troligen kommer att minnas orden för resten av ditt liv, kanske du vill välja en text som du inte misstycker med outplånligt skrivet på ditt minne. När man ditt barn, kan du anser att överklagandet av bilder och ljud. Många tidiga böcker för barn innehåller rim och bilder med klara färger. I tidiga skeden, du letar inte efter en bok Ditt barn kommer att förstå nu, men en bok som han eller hon kommer att förstå och njuta vid en framtida tidpunkt. Inte heller boken måste ha en låg läsnivå, eftersom barnet inte läser till sig själv. En populär första bok att läsa för barn är Goodnight, Moon , av Margaret Wise Brown, illustrerad av Clement Hurd. "Innehåll" beskrivs enbart de rum för ett barn som råkar vara en kanin, och sedan ett "godnatt" är ville till varje viktig del i barnets omgivning, allt på rim. Det har nu charmiga förskolebarn i över 60 år.

Andra populära första böckerna är böcker som är gjorda för interaktion, som inledningsvis kan styras av en förälder. Ett exempel är Pat Bunny (Touch and Feel Book) av Dorothy Kunhardt som uppmanar barnet till, bland annat "Pat the bunny. " Ett annat sätt att uppmuntra interaktion är för föräldern att påpeka och tala om bokillustrationer. Många bilderböcker kan användas på detta sätt. En bok som En mus i huset (A Real-Life Game of Hide and Seek) av Henrietta kan hjälpa hålla en förälders intresse av olika avbildade objekt, så att föräldern kan tala barnet om en många olika ämnen: letar efter musen, identifiera avbildade objekt, räkna saker, etc.

Två böcker av Richard Scarry är också populära: This Is the House of fru Mouse? (Board Book) och Egg i Hole (Touch-och känsla). Dessa böcker är ofta läses av vuxna att deras mycket unga barn, men dessutom, båda finns som styrelsen böcker, så de gör övergången från boken barnet hör och ser att den bok som barnet hanterar för sig själv eller sömlösa.

Eftersom ombord böcker bjuda beröring, sida-svarvning av barnet, eller annan interaktion kommer de sannolikt att vara värdefulla i tid innan ett barn är skickliga nog att bläddra enkelt och utan att riva dem. Färger, alfabetet, djur, livsmedel, fordon och sänggående är populära ämnen. Böcker som har texten till favorit barnvisor som "The Wheels on the Bus" och "Huvud, axlar, knän och tår" är också efterfrågan. Populära serier såsom Nicke Nyfiken och Dr. Seuss böcker finns nu tillgängliga som styrelsen böcker för de yngsta boken ägare, som troligen kommer att njuta av dem, både innan de är läsare, och när de har lärt sig att läsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.