Vad är den historiska betydelsen av Easter Egg?

Förhistoriska gravar har gett lera ägg, Entombed med deras invånare som polletter av odödlighet. Romarna dekorerade ägg och gav dem som gåvor för att fira vårdagjämningen. Som exemplen visar, ägg har länge varit symboler för odödlighet, återfödelse och nytt liv. Färgning ägg i ljusa färger och utsmyckning dem är en hyllning till vitalitet och fertilitet tydlig överallt under våren, nytt liv framväxande efter det kalla, mörka dvala på vintern. Med tillkomsten av kristendomen, var anpassad symboliken av ägg som tecken på kristna principer för förnyelse, särskilt Kristi uppståndelse på påskdagens morgon.

Symbolismen Trots påskägg historiskt sett också haft en särskild uppmaning till kristna som observerade fastan. Under många år var förbjuden ägg av den katolska kyrkan, tillsammans med kött, under fastetidens snabbt. Följaktligen var påskägg en efterlängtade del av frukost på uppståndelsens söndag eller påskdagens morgon. Det är brukligt i vissa slaviska länderna att ljust färgade påskägg till kyrkan på Påskafton att välsignas innan konsumtion till frukost nästa dag. genom tiderna har påskägg har färgats med naturliga färgämnen tillverkade av vegetabiliskt ursprung och andra livsmedel. I dag, medan somliga fortfarande föredrar den subtila toner som produceras av naturliga färgämnen, kommersiella färgämnen finns i tabletter, pulver och flytande form. Olika kulturer har olika seder knutna till hur de gör påskägg en del av deras Påskfirande. Jakt efter gömda ägg och äggprodukter rullande tävlingar fortfarande är populära.

Nästan varje kultur som omfattar tradition påskägg färger eller förskönar äggen på något sätt. Den ukrainska pysanky är påskägg som är omsorgsfullt dekorerade med ett vax-motstå teknik som ger otroligt vackra, intrikata mönster. I Mexiko och sydvästra USA, cascarones är livfullt färgade äggskal som har blåst ut och fyllda med konfetti. Den cascarones bryts över huvudet på intet ont anande vänner och familjemedlemmar, duscha dem med konfetti och, förhoppningsvis, lycka.

grekiska tsoureki är en traditionell påsk bröd som innehåller påskägg rödfärgade att symbolisera Kristi blod. Den italienska versionen av det brödet, Pani di Pasqua alla "uovo, är en flätad bröd översållad av färgglada påskägg. Ljust färgad hårdkokta påskägg skjuts in i degen flera versioner av östeuropeiska babkas innan bakning.

Choklad påskägg och gelé bönorna senare inkarnationer av påsk "ägget", som förekommer i Påsk korgar någon gång under det tidiga 1800-talet och 1930-talet, respektive. Jelly bönor var runt tidigare, de bara inte hade någon koppling till påskhare fram till ungefär denna tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.