Ska mitt barn delta Elementary Summer School?

Vid ett tillfälle hade registreringen i elementära klasser sommarskola lite av ett tabubelagt det. Den enda anledningen till en grundskola eleven skulle närvara sommar klasser var på grund av en akademisk brist under ordinarie skolåret. En studerande inskrivna i elementära sommarskola måste ha fått en inte betyg i ett viktigt ämne eller hade disciplinära frågor eller överdriven unexcused frånvaro. Under senare år har dock många skolsystem infördes program sommar berikning syftar till att ge studenter med alternativa eller avancerade kurser inte alltid erbjuds under ordinarie skolåret. Det råder föga tvivel om att en folkskola student ivrigt föregriper den sista dagen av den ordinarie skolåret. Löftet om en förlängd paus från tidig väckning och timmars klasser har sin egen talan. Dock finns det några elever som blir uttråkad efter ett par veckors semester och faktiskt njuta av struktur och intellektuell stimulans i ett klassrum. Om ett barn passar den beskrivningen, då registreringen i en elementär sommarskola programmet kan vara lika fördelaktigt som deltar i ett sommarläger eller tillbringa tid hemma. Ett barn som vill delta i berikande klasser under sommaruppehållet bör uppmuntras att göra det, om det alls är möjligt.

Andra grundskolan barn kan dock behöva en längre sommaruppehåll för att vila upp för de utmaningar som ett nytt läsår. Idén att spendera mer tid i ett klassrum under den varmaste årstiden kan hålla mycket liten överklagande. Om inte sessionen är positiva till sin natur är grundläggande sommar skolgång sällan obligatorisk för alla studerande. Deltar i ett sommar camping program eller annan strukturerad verksamhet kan vara mer fördelaktigt för barns psykiska och fysiska välbefinnande än inskrivning i elementära sessioner sommarskola.

Logistik kan vara en annan fråga för föräldrarna. Skolsystemet får inte tillhandahålla busstrafik under sommarmånaderna, så en förälder eller förmyndare skulle behöva lämna regelbundna transporter till och från sommarskolan sessioner. Elementary sommarskola sessioner är inte alltid så långa som vanliga skolan sessioner, så en förälder kan välja att ligga nära till skolan efter en drop-off i stället för att göra två separata resor till och från hemmet. För vissa föräldrar är det en liten uppoffring att göra för ett barns utbildning eller berikande, men andra kan det utmanande att arbeta fram ett transportavtal schema.

En del barn som utvecklas till ett mitten-eller högstadiet kunde dra nytta av positiva eller avancerade klasser erbjuds under elementär sessioner sommarskola. Brister i grundläggande kurser som engelska, läsning eller matematik kan behandlas i en bekant miljö innan studenten blir överväldigad eller hotats av en ny. En grundskola student som behöver korrigerande hjälp får inte anamma idén om elementära sommarskolan, men åtminstone föräldrar kan vara säkra på att deras barn håller på att undervisas av professionella instruktörer i en strukturerad skolmiljön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.