Hur vet jag om mitt barn är redo för Kindergarten?

Om du har ett barn som är mer än fyra år gamla, är du troligen inför beslutet att skicka honom eller henne till dagis. Oavsett om du är redo att släppa taget om ditt barn är sanningen att den viktigaste frågan att ställa sig är: Är mitt barn redo för dagis? Inte alla barn utvecklas i samma takt, och inte alla är redo att möta lång tid i en främmande miljö. Om du står inför beslut om ditt barn är redo för dagis, här är några saker att beakta.

Förskola har förändrats radikalt under de senaste tio eller femton år. Många skolor har minimerat hantverk och spel, och koncentrerar sig på akademiska ämnen, införande barnen tidigt att datorer och främmande språk. Många barn som är fyra eller fem år är redo för dagis och det tryck som kommer med det. finns andra barn inte utvecklas tillräckligt på fyra eller fem år för att hantera komplexa frågor. Om ditt barn är redo för dagis eller inte har föga att göra med kronologiska ålder, så var ditt barns färdigheter, bland annat lämplig motoriska färdigheter, förmåga till koncentration, nyfikenhet och sociala färdigheter, inklusive förmågan att dela och följa en rutin. Ett bra sätt att lära sig om ditt barn är redo för dagis är att ta ett prov förskola screening. Den finns tillgänglig på några förskolor gratis för alla blivande studenter, och det inkluderar enkla aktiviteter såsom teckning, hörsel-minne, språkbruk och kroppsrörelser.

Om du tror att ditt barn är redo för dagis, kan du göra det ännu enklare för honom genom att hjälpa honom att bygga social kompetens från första början. Du kan göra behandlingen en önskad aktivitet hemma och skapa spel för att lära sig alfabetet och andra grundläggande akademiska färdigheter. Även sätta pussel tillsammans och leker med byggstenar kan hjälpa dig att få ditt barn redo för dagis. Det finns böcker som hjälper dig att lära ditt barn grundläggande färdigheter som kan göra affären till dagis lätt för alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.