Hur kan jag hjälpa mitt barn lära stavning ord?

Med en stavning test kan vara en skrämmande utsikter för alla barn i grundskolan, men det finns sätt att föräldrar kan hjälpa sitt barn praktiken ord så hon kommer vara redo för provet. Med hjälp av en arsenal med spel och interaktiva aktiviteter kommer att hjälpa barn lära sig deras stava ord och ha roligt på samma gång. Dessa verksamheter kommer att stärka den stavningen lektioner barn lär sig i klassrummet.

De flesta barn älskar att leka med datorer, så de kan få öva sina stava ord genom att skriva dem. Använda grundläggande ordbehandlingsprogram tillåter barnen att skriva sitt stava ord och få dem väl i åtanke. Barnen kan experimentera med olika typsnitt och färger som de skriver ord från ordlista. De kan även göra orden förekommer små eller stora.

Om en familj har gamla tidningar och tidskrifter ligger runt huset, kan ni ställa dem till nytta genom att hjälpa ett barn förbereda sig inför en kommande spelling test. Förse barnet med ett par säkerhet sax och låt henne klippa brev från tidskrifter och tidningar. Hon kan sedan använda bokstäverna för att stava hennes stava ord. Ge henne ett lim käpp, och hon kan klistra in orden till en bit färgglad konstruktion papper eller affisch ombord.

Barn i alla åldrar kan njuta scrawling deras stavning ord i rakkräm. Köp en burk billig rakkräm från en dollar butik och spraya den på köksbordet. Barnet kan sedan använda sin ordlista öva skriva sin stava ord. Föräldrar kan ringa ut varje ord och vänta på barnet att stava det utan att titta på ordlista. Denna typ av konkret verksamhet gör att barnet öva att skriva ord utan att hon känns som hon gör läxor. Ett annat sätt att träna för en stavning test är att be barnet skriva en berättelse eller dum straff med ord från stavningen listan. Om ett barn älskar att berätta historier, kan detta vara ett idealiskt sätt att förse henne med stavning praxis. Barn använder sin kreativitet till att skriva berättelser utnyttja alla ord om stavningen listan. De kan även göra sina egna böcker genom häftning några ark papper tillsammans. Efter berättelsen är skriven, kan barnen illustrera sina böcker med kritor och markörer.

Barn som njuter pussel kan vända deras stavning lista i ett Word-sökning. Detta kan göras genom att besöka en online-generator ord Sök gillar pussel-maker. com. Barn kan också skapa ord Sök med hjälp av en penna och ett ark papper anteckningsbok.

En del barn kanske vill göra ett spel stava ord minne. Barnen kan skriva sina ord på registerkort. Varje stavning ord skall skrivas på två kort så att de blir ett par. Barnet lägger korten med framsidan nedåt på ett bord och försöker hitta ett matchande par ord. Genom att använda dessa metoder kan barn lära sig ord och få en bättre chans att klara stavningen test.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.