Hur kan jag hjälpa mitt barn lära Multiplication fakta?

Learning multiplikation fakta kan vara mycket svårt för många barn, och kan utgöra ett problem för föräldrar som försöker hjälpa dem att lära sig, som kanske har glömt hur de själva lärt sig. Likväl är en fast förståelse av multiplikation fakta avgörande för ett barns förmåga att lätt ta upp senare matematiska färdigheter som kommer att bygga på dessa grunder. Det finns många olika tekniker för att lära multiplikation fakta, och det bör hållas ihåg att ingen är tänkt att vara en catch-all strategi. Olika barn lär på olika sätt, och vad som kan tyckas lätt att ett barn kan vara mycket svårt för en annan. En av de viktigaste saker du kan göra för att lära ditt barn fakta multiplikation är att vara uppmuntrande och öppen under hela processen. Om en teknik inte verkar fungera, experimentera med andra tills du hittar något som klickar med ditt barn. Ett av de klassiska sätten att börja undervisa multiplikation fakta är att utarbeta en enkel multiplikation tabell . Detta ger ditt barn ett enkelt visuellt stöd, och något att studera för att leta efter mönster. De flesta människor har sett en multiplikationstabellen någon gång, men om du inte är det ganska enkelt att göra en. Först göra ett galler och sedan skriva varje nummer från ett till vad du kommer fram till-tio eller tolv är bra siffror för att börja med-högst upp, och gör sedan samma ner till vänster. Nu skriver produkter av varje kombination längs axeln. Så i 2s raden, till exempel, skulle du ha 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 och 24. Denna tabell kommer att bli en värdefull resurs för ditt barn, och med dem som faktiskt skriver ut sig med din hjälp kan hjälpa dem vidare, att skriva ner saker AIDS många människor att behålla informationen.

Ett annat sätt att undervisa multiplikation fakta är att behandla varje rad i den multiplikationstabellen som en hel uppsättning i sig. Människor hänvisar ofta till denna teknik som "räkna hoppa", och det kan vara ett bra sätt för ditt barn att bekanta sig med detaljhandelskedjorna i mer hanterbara bitar. Till exempel skulle lära 5S raden vara en fråga om att lära sig siffrorna 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55 och 60. Så snarare än att bekämpa hela tabellen, kommer ditt barn att lära sig först och främst att 5 x 5 är 25, och att 5 x 8 är 40, och så vidare för varje produkt. kan dessa typer av apparater vara inställt på en låt, för ett ännu effektivare sätt att undervisa multiplikation fakta. Schoolhouse Rock har en populär multiplikation sång, men du kan gärna komma med en egen melodi för att ställa in tiden tabeller. Många barn tycker saker som att musik är mycket lättare att komma ihåg än saker lärt sig genom att läsa eller höra som vanligt ord. En melodi ger informationen ett sammanhang för barnet att få grepp om att när man försöker minnas, och kan som extra impuls barnet behöver för sin förökning fakta för att på plats.

Analysera mönster och letar efter intressanta genvägar är ett annat bra taktik för att lära sig multiplikation fakta. Många barn tycker att lära sig deras multiplar av fem särskilt lätt, eftersom de ersättare som slutar i en fem och en nolla. Andra som multipler av elevens, eftersom det är mycket sunt förnuft för ett mindre antal är så nära förknippat med multiplar av tio. Förståelse som multipler av nio öka med en av de tio ställe och minskar med en på ett ställe varje kolumn på gånger tabellen är ett annat exempel på denna typ av mönster att finna. Det finns många, många små mönster som denna, och uppmuntra ditt barn att leka med sin multiplikationstabell för att läsa på egen hand kan göra underverk i lärandet multiplikation fakta.

Det viktigaste är att inte ge upp. Alla lär sig i sin egen takt och på sitt eget sätt. Även om ditt barn kan kämpa för en tid, om du håller ut och fortsätta arbeta för att hitta en lämplig teknik för att lära dem, den dagen skall komma när de har som första stora genombrott, och från och med då saker och ting kommer att verka på ett mycket enkelt, och innan du vet att de kommer att ha en stor förståelse för grundläggande multiplikation fakta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.