Är det lämpligt att be om pengar till en bröllopsgåva?

I USA är det inte lämpligt enligt bröllop etikett att be om en bröllopsgåva. Brudpar antar att de kommer troligen att ta emot gåvor, och som sådana de tenderar att registrera dig för att ge väl wishers förslag på deras behov eller önskemål. Visst pengar gör en fin bröllopspresent, men det är en som inte kan sökas i de flesta sammanhang. Det finns några undantag. Ett par kan be om finansiell hjälp för att betala för ett bröllop från vare sig brudens eller brudgummens föräldrar. Vanligtvis hjälp erbjuds, eller finns det ett antagande att det kommer att erbjudas. Traditionellt brudens familj fonder bröllopet och mottagning, medan brudgummens familj betalar för genrepsmiddagen. Paret inte bör förvänta sig en extra bröllopspresent från föräldrarna betalar för ett bröllop. Vad har en tendens att irritera dem som specialiserar sig på bröllop etikettsregler är att vissa par begäran specifikt för ett bröllop gåva för att finansiera en smekmånad, eller betala för ett hem reparation projekt. En sådan begäran om kontant bröllopspresent, särskilt i en inbjudan anses ganska oförskämd, och riskerar att kränka de flesta personer ska gå.

Etiquette experter rekommenderar i stället att en budget ett bröllop i enlighet med detta och ge den finansiering som kommer att tillåta en att också ta en smekmånad, eller använda medel som krävs för projekt. Genom noggrann budgetering, anslag kan minskas och därmed kan man ge gästerna ett fint bröllop, utan att bli anklagad för att kasta ett bröllop för den skull ta emot en gåva kontant bröllop. Ett annat undantag kan finnas i den kulturella traditionen kallas brudkläder handväskan. Detta är en typisk europeisk tradition, och är fortfarande iakttas när de flesta gäster förstå traditionen. I sådana, bär bruden ett siden börs, och kan gå runt runt gästerna. Willing gäster ge bruden kontroller eller kontanter att fylla plånboken. När denna tradition följs, bruden och brudgummen brukar inte registrera sig för andra gåvor. Detta bör dock tradition egentligen bara praktiseras när man kan vara säker på att gästerna inte blir förolämpad av den och betrakta den som ber om allmosor. Det är okej för några vänner att inte veta om traditionen, och att de underlåtit att ge en gåva kontant bröllop bör inte ses som kränkande. Det är dålig etikett att informera vänner av tradition i förväg om man inte är tillfrågad.

Om det i en brud pung är en del av sin kulturella tradition, inbjudan bör fortfarande inte innehåller en begäran om en kontant bröllopspresent. I stället utgår man från att personer ska bröllopet kommer att vara medveten om traditionen och inte komma tomhänt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.