Vilka är de olika typerna av Child Day Care Services?

Det finns många sätt att klassificera barn barnomsorg. Formella organisationer såsom US Department of Labor föreslå två allmänna typer som kan skilja på olika sätt. Dessa är kommersiella eller ideella centra som drivs i mer kommersiella mode eller privat-, familje-baserade vård som sker i någons hem. Dessa två olika typer av vård kan sedan delas upp i många andra typer som kan ha olika nivåer av service. i den kommersiella och /eller ideella barn dag omsorg, mycket kan sägas. Dagvård innebär ofta vård tillgänglig för lång tid, kanske åtta till tio timmar sträckor, medan en förälder fungerar. Vissa centra har deltid dagvård finns, andra ens släppa av dagvård för personer med osäker scheman, eller centers ta hand om barn som är sjuka och inte kan delta i regelbundna dagis. Några centers verksamhet på dygnet-runt-scheman, omsorg om barn vars föräldrar gör skiftarbete.

Många gör en åtskillnad mellan daghem och förskola eller förskola, men denna åtskillnad inte alltid tillämpas. Det finns dagvården tjänster som fokuserar på kortare dagar och tidiga lärande, och de kan erbjuda utökade timme program för barn som behöver vård medan en förälder arbetar heltid dag. Några av dessa program är inte drivs av privata företag, utan drivs av myndigheter: Head Start förskolor och SELPA förskolor är exempel på detta i USA. Många ideella organisationer har barnomsorg också, och dessa kan särskilt finnas i kyrkan inställningar.

Andra organisationer som inte skulle normalt vara inblandade i barnomsorgen kan fortfarande ha centers barnomsorg. Bland dessa finns företag som erbjuder gratis dagis för anställda och högskolor som kan ha denna tjänst för studenter, lärare och /eller administratörer. Ibland gymnasier med tonåring mamma program har daycares eller förskola för.

Precis som det finns en uppsjö av vård barnet dag tjänster som erbjuds av företag, företag, kyrkor, eller myndigheter, det finns många hem-baserade familj daycares. Dessa kräva tillstånd för att lagligt verksamma och de kan vara att föredra i vissa familjer. Kostnad för att delta i någon typ av vård inställning varierar, ibland hem-baserade inställningarna är billigare. Större begränsningar finns ibland i dag familj barnomsorg och särskilt utrymme i ett hem eller tillgänglig anställda kunde begränsa antalet barn. Ändå är det alternativ som lockar många familjer eftersom det kan kännas homier. Det skulle inte vara rättvist att utelämna nämna vård barnet dag erbjuds gratis genom vänner eller familjemedlemmar. Med tanke på de ökande kostnaderna för deltagandet i dagvården, många människor vänder sig till föräldrar, syskon eller andra och begära deras hjälp med att titta på barn. När det fungerar, kan detta arrangemang ibland vara det mest användbara, eftersom det vanligen inte mer än ett par barn uppmärksammas av en beundrande släkting.

av alternativen, är det mest "hemtrevlig," särskilt när barnen får stanna hemma för vård eller vid en släktings mycket bekant hus, och det ofta kostar föräldern ingenting. Detta arrangemang är inte alltid kongenial, å andra sidan. Det kan lätt bli svårt om argument finns på föräldraskap stil eller om en släkting inte längre kan delta i vården. I dessa fall föräldrarna kan behöva inleda en sökning efter andra vård barnet dag tjänster som kommer att fungera bättre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.