Varifrån kom traditionen med julgran Come From?

tradition att använda vintergröna kvistar, bland järnek och mistel, som dekoration under vinterfesten är mycket gammal. I Mellanöstern, fanns träd skära traditionellt ner, förs in i hemmet, och dekoreras, precis som julgranar är i dag. Evergreens är en naturlig symbol för hopp och löftet om nya livet i våras under en tid då de flesta växterna är karg i europeiska klimat. Idag är granen den mest kända och mest använda arvet från denna tradition som föregick kristendomen. I början av den kristna kyrkan, och ända fram till den 19: e århundradet, avstod att använda vintergröna dekorationer och träd under jul eller förbjudas på grund av sin hedniska sammanslutningar. Även om många andra delar av förkristna sportlov såsom romerska Saturnalia behålls i julfirandet, var Evergreen dekorationer allmänt fördömd. Ironiskt nog, en del människor nu föremål för offentlig visning av en julgran på grund av den kristna symboliken har relativt nyligen kommit att representera.

Den första inkarnationen av granen, som vi nu vet att det har inträffat vid 16th century Tyskland, där den användes för att fira en 24 December semester kallas "The Feast of Adam och Eva. " Dessa träd kallades "paradis träd" och anses vara relaterat till kunskapens träd diskuteras i Första Moseboken. Tyska invandrare förde trädet till Amerika på 17th century, och det blev accepterat som en jul dekoration i hela västvärlden bara omkring 1850. President Franklin Pierce krediteras med att föra den första granen i Vita huset vid den här tiden, och president Calvin Coolidge grundade National Christmas Tree Lighting Ceremony, som äger rum på Vita husets gräsmatta, 1923.

Inredning granen är också en lång tradition. Även Pagans vid tiden för det romerska imperiet inte hugga ned träd och sätta dem i hemmet, kände de att dekorera levande träd med ljus och dekorationer metall, något som föreställer guden Bacchus. Julgranar har inretts efter sitt ursprung i den 16: e talets Europa, först med ätliga läckerheter. Ljus blev populärt någon gång i slutet 18th century, och de började ersättas med elektriskt ljus kring sekelskiftet 20th Century. Blåst glas julgransprydnader dök först upp som huvudsakligen tjeckiska och polska produkter runt om i slutet av 19th century.

p

Idag granen åtnjuts som semester dekoration av många kulturer och religioner. För kristna symboliserar sitt löfte om förnyat liv under en karg säsong Kristi uppståndelse och löfte om evigt liv. En del människor föredrar termen "semester träd", som betonar det sekulära användning av dekoration, medan vissa kristna anser att detta är kränkande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.