Varför får vissa människor pratar mycket när de är nervös?

Stress och rädsla för det okända kan utlösa några intressanta mänskliga beteenden, inklusive behovet av ständiga nervösa prat. Det finns vissa människor som täcker deras nervsystem känslor genom att fylla luften med ord, ibland ett tillstånd som kallas logorrhea . Många fall av verkliga logorrhea har samband med diagnosen manisk förhållanden, dock inte chattiness en första gången flygblad eller nervös offentlig talare. För de flesta människor fungerar nervös talar som något slags lugnande mekanism som en reaktion på vissa faktorer. är inte alla som pratar för mycket när de blir nervösa. Vissa människor tenderar att stänga verbalt när man står inför en stressituation. Det sista de vill göra är att visa sig alltför pratsam och sällskaplig. Men ett antal människor tycker nervösa pratar som en stress avlastningsflygplatser, åtminstone för sig själva. Så länge de kan fortsätta att prata, andra tankar och farhågor kan inte skriva in deras medvetande. En nervös flygare, till exempel, kan prata sig fram genom hela start-processen som ett sätt att lugna sig själv ingenting är fel.

Andra människor prata överdrivet när nervös som ett sätt att etablera en obligation med andra, om än en ofullständig en ibland. En nervös arbetssökande kan tillbringa sin tid att prata med andra sökande i syfte att lugna ner sig innan en intervju. Med att uttrycka sin rädsla och göra small talk, kan hon kunna få tillräckligt förtroende för att hantera intervjun bättre. En person är nervös pratar ofta kan uppmuntra andra att dela sina egna erfarenheter eller problem.

En annan anledning till att vissa människor pratar för mycket när nervös är en tillfällig brist på inriktning. Detta händer ganska ofta när en nervös talare glömmer en viktig del i ett förberett tal och tvingas improvisera. Rädslan att lämna ut några viktiga fakta eller observation kan orsaka att vissa människor går in i verbal överväxel. Några talare kan bli nervös på grund av upplevd tidsbrist, så de kommer att tala mycket snabbare än normalt. När en person har haft tid att samla sig själv, dock skingras behovet av alltför talar ofta snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.