Varför anses det vara otur gå under en stege?

Många håller tron att det är otur att gå under en stege, utan att förstå sitt ursprung i vidskepelse. Detta vidskepelse härrör från tidiga kristna läror som ett objekt med tre punkter representerar treenigheten: Gud Fader, Gud Sonen och den Helige Ande. Inte alla kristna är trinitarer, därför att gå under en stege, beroende på ursprung skulle bara vara otur för en kristen som trodde. De tidiga vidskepliga Tanken är nämligen att gå under en stege, och genom den heliga Treenigheten, uttrycker tvivel på treenigheten och att man är i förbund med Satan. Utför en sådan handling, särskilt i tidig kristen tid, ha fått en märkt som en häxa. Varför det kan vara mycket farligt att gå under en stege. En rak stege, när lutad mot en byggnad som inte bildar en triangel. Den översta punkten ansluter med byggnaden, byggnaden skär med väg utgör ett hörn och botten av en stege gör det tredje hörnet. Genom historien har det nummer tre hölls extrem symbolisk makt, som företräder den maskulina eller som Carl Jung kallade det, animus .

Även om antalet tre och treenigheten är tätt tillsammans, användning av tre att representera symbolisk betydelse datum långt före kristendomen. Även i dag att gå under en stege är knuten till kristen tro, är det fullt möjligt att tidigare föreställningar kan ha dominerat före tillkomsten av kristendomen. Tidig stegar tiden före kristendomen. Det kan vara otur att gå under en stege för en rad mer konkreta bekymmer. Först och främst, om en person är på stegen, en gå under en stege kan äventyra antingen person. Några stegar är inte särskilt säkra. För det andra skulle en stege upp till ett tak föreslå personer arbetar på ett tak. Att gå under en stege kan hota personen på plats, om saker faller ner från taket. Ens gå nära en plats där man arbetar över ett något farofyllt. Människor kan och har skadats av det droppade från taket.

Även kristendomen hävdar vidskepliga ursprung som att gå under en stege är otur, riktigt bra känsla gör en gå under en stege en farlig praxis. Det skulle kunna antas genom det mest vidskepliga att de som gå under en stege är uppmuntrande otur. Otur kan komma i form av att ha saker föll på huvudet. Däremot har ingen sagt mycket om otur att bli utslagen av en stege om en person samsas det när hon gick under det. Detta är en vidskepelse som förmodligen bör följas, inte så mycket för sitt religiösa ursprung men för dess goda bemärkelse värde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.