Vad ska jag göra om jag är utsatt för sexuella trakasserier?

Tyvärr är sexuella trakasserier en ful del av arbetsstyrkan, och många människor-både män och kvinnor-kan bli sexuellt trakasserade. Sexuella trakasserier inbegriper "quid pro quo" erbjudanden om sexuella favörer för kampanjer, väcker eller särskilda favörer på jobbet, oönskade sexuella kommentarer, upprepade uttalanden av sexuell natur som gör ett jobb som är svåra att slutföra, och oönskade sexuella närmanden, liksom trevande, olämplig beröring, och liknande. Det första du bör göra om du är utsatt för sexuella trakasserier är att informera trakasseraren att du inte förstår eller vill sitt beteende för att fortsätta. Detta kan vara tillräckligt för att stoppa någon från att trakassera dig vidare. Det är inte alltid fallet, och de flesta företag har interna metoder för att hantera anklagelser om sexuella trakasserier som fortsätter. Gång ha meddelat någon trakasserar dig att du inte välkommen sitt beteende om olämpligt beteende fortsätter, är det dags att prata med företagets personalavdelning, eller att en chef inte deltar i trakasserier. Om din chef eller den ansvarige personen föreviga trakasserier, måste du söka någon på en högre nivå i företaget, diskutera problemet med mänskliga resurser, eller ta din klagomål utanför bolaget, om bolaget erbjuder ingen möjlighet eller sätt att lösa frågan.

Problemet med rapporteringen sexuella trakasserier är att många människor är rädda att förlora sina jobb om de rapporterar det, eller kommer de att ses som problemet anställda, vilket leder dem sparken vid ett senare tillfälle. Detta kan inträffa, och om olämpligt beteende verkar vara utbrett i ett bolag, det är bättre om du är en amerikansk anställd för att ta ditt klagomål utanför företaget, strax efter det händer. Du kan begränsas vad gäller tidpunkten för rapporten, brukar du måste lämna en rapport med Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) inom 180 dagar efter den första incidenten.

Dessutom, om sexuella trakasserier inträffade när du försökte få ett jobb, ska du skicka in en EEOC rapport omedelbart. Det kan vara svårt att bevisa denna typ av trakasserier, som en motprestation begäran, som "Datum mig (sova med mig) och jobbet är ditt. " Detta är ofta en miljö med sade han, sade hon, "och varje enskilt fall vägs på sina egna meriter. Vad kan hjälpa är om andra människor har lämnat liknande klagomål mot ett företag. Många EEOC rapporter om en arbetsgivare eller företag kan föreslå ett mönster av beteende som kan hjälpa bevisa sexuella trakasserier. ska Vissa incidenter skall rapporteras omedelbart, först genom ditt bolag, om möjligt, och även samtidigt på din lokala EEOC kontor. Olämpligt trevande, beröring eller försök att värva sexuell gynnar inte gynnas av väntan. De bör rapporteras på en gång. Dessutom är vissa sexuella trakasserier inte bara mobbning utan våldtäkt eller misshandel. Om du är tvungen att ha sex eller någon fysiskt försök att tvinga dig att ha sex, är detta inte bara mobbning utan också våldtäkt eller våldtäktsförsök, och ert betänkande inte bör vara att bolaget, men att den lokala polisen. Om möjligt bör du rapportera detta omedelbart efter incidenten inträffade. När sexuella trakasserier är mindre uppenbar, det kan bidra till att skapa ett mönster av beteende, notera det till andra människor som också upplever det eller som höra den. Till exempel om en person som ständigt gör vågade kommentarer om ditt utseende eller kontinuerligt använder sexuella uttalanden eller berättar sexuella skämt i din närvaro, kan detta utgöra ett mönster. När du har underrättat den person som dessa anmärkningar är ovälkomna och vill dem att sluta, upprepade anmärkningar av liknande karaktär (som du bör notera) blir en form av trakasserier, som utgör en fientlig arbetsmiljö. Återigen, om ditt företag har en plan för att hantera denna fråga, kanske du vill driva ärendet först genom bolag kanaler. Om företaget är litet, ignorerar dina klagomål eller inte har en plan, rapportera problemet till EEOC är förmodligen den bästa metoden för att avsluta trakasserier.

Obs! att om man känner sig fysiskt hotade av medarbetaren om arbetstagaren, ska du sluta antagligen gå arbetet. Se till att du gör en polisanmälan avdelningen och EEOC omedelbart. Detta kan hjälpa dig att göra en stark rättsfall för att behöva sluta under fientliga förhållanden, och också för att få skydd, om det behövs, från brottsbekämpande från någon på din arbetsplats som kanske kan sätta dig i fysisk fara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.