Vad gör Expression Shot Across the Bow Mean?

uttryck i det engelska språket kommer från olika källor, såsom främmande språk. En annan populär källa till färgstarka uttryck är det militära. Talesätt som "dogfight", "GI", "SOP" och "Snafu" alla kommer från militären. En populär nautisk term "sköt över fören. " Liksom många andra uttryck, har man en militär, bokstavliga definition, liksom ett figurativt en. dagarna före radar, radio och kraftfulla kikare , ett fartyg som uppfyller ett annat på avstånd kanske inte kan säga det land varifrån hon hyllades. Därför i den 18: e århundradet, skulle kaptenen för ett "skott över bågen," det vill säga en ofarlig kanonkula lobbed över fören på fartyget. Detta var främst ett sätt att hagel fartyget och be henne att visa sina färger. Om färgerna var av en fiende land kan kaptenen att sedan ett angrepp på fartyget, men sköt över bågen måste göras först för att det är ett legitimt engagemang. De sköt över bow fortsatte in i modern tid, men oftast är det bara används efter att avfyra fartyget har utan framgång försökt att kommunicera via radio. Detta kan inträffa när ett fartyg glider från internationellt vatten eller visar aggression. Det kanske mera korrekt kan kallas ett varningsskott i dag, eftersom andra fartyg inte alltid avfyra skott över fören. Ibland kommer en stridsplan eskort avfyra varningsskott, vilket kan vara ett fartyg eller på ett annat plan på fel ställe. I nästan alla fall nu är skottet över bågen föregås av försök till radio kommunikation och förhandling. De sköt över bågen säger, "Vi är allvarlig. Vi kommer att skjuta för att döda. "

Uttrycket" sköt över bågen, "också har ett figurativt definition. Man hänvisar ofta till en åtgärd som vidtagits för att visa att någon är allvarligt. Till exempel kan någon hota en rättegång. Ett brev från personens advokat begära ett möte eller lösa problemet betraktas som ett skott över fören. Det är den handling som visar avsikt att agera på ett visst sätt.

En negativ kampanj kommersiell mot en motståndare kan också betraktas som ett skott över fören. Det visar allvarliga uppsåt. Allt som kan betraktas som en varning innan allvarlig åtgärder vidtas kan betraktas som ett skott över fören.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.