Vad är skillnaden mellan sympati och empati?

sympati och empati är skilda villkor med några mycket viktiga distinktioner. Sympati och empati är båda former av känsla, men med sympati du känner för den person, du är synd om dem eller synd om dem, men inte specifikt förstår vad they're feeling. Ibland kan vi slutat med något annat val än att känna sympatiska eftersom vi verkligen inte kan förstå den situation eller besvärliga situationen för någon annan. Det krävs fantasi, arbete, eller möjligen en liknande upplevelse att komma till empati.

Empati kan bäst beskrivas som känslan med personen. Märke till skillnaden mellan för och med. En omfattning som du placerar dig i dennes ställe, har en god känsla för vad de känner, och förstå sina känslor till en examen. Det kan vara omöjligt att vara helt empatisk eftersom varje individs reaktioner, tankar och känslor till tragedi kommer att vara unik. Ändå tanken på empati innebär en mycket mer aktiv process. I stället för att tycka synd om, du är ledsen med och har klätt dig i manteln av andras känslomässiga reaktioner. Det är ganska lätt att känna förståelse för någon annans problem. Vi kan definitivt synd andra som har förlorat en nära anhörig, genomgått betydande trauma eller inför oerhört svåra tider. De av oss som såg skräck för 9 /11 attackerna skulle säkert sympatisera, men skulle vi känna empati? Egentligen skulle många av oss, även om få av oss kan göra anspråk på att egentligen veta vad det skulle vara att antingen vara i attacken eller förlora nära och kära i den.

Alla amerikaner delade i den gemensamma grund som Amerika hade blivit attackerad. Människor utan relation till någon som drabbats av attacken var förstummade, chockad, ledsen, i sorg. Vi var inte bara förstående, och många reste sig för att uttrycka empati, om vi inte vet med säkerhet, kan vi föreställa hur fruktansvärt svårt det var för många som påverkas direkt. Även tidningar runt om i världen kände med amerikanerna, som den franska tidningen Le Monde som visas rubriken "Vi är alla amerikaner. " Detta är kanske det bästa exemplet på hur empati skiljer sig från sympati. Sympatiyttringarna till en person i sorg tyder på att personen är ensam i sin sorg. Empati föreslår du i det med dem, kan ni tänka er hur det är att vara i deras skor, och du är tillsammans med dem känslomässigt kaos och förlust. Även de bästa människorna i världen har svårt att uttrycka sann empati. En person som utsätts för betydande förlust kan ha svårt att prata med hans /hennes familj, eftersom det som uttrycks är medkänsla eller medlidande, som inte kan vara till stor hjälp.

Nödvändigheten av en verklig inlevelse ger upphov till många grupper av människor som står inför enorma förluster. Det finns många "terapi" grupper för misshandlade kvinnor, våldtäktsoffer, föräldrar som förlorat barn, personer som genomgår skilsmässa, barn med stora sjukdomar. I sådana grupper, människor har ofta möjlighet att prata med andra upplever saker på ett mycket direkt sätt.

I dessa inställningar, så får de som lider inte av sympati för andra, utan istället få empati för andra. Det finns ofta en underförstådd förståelse eftersom alla människor i en sådan grupp är likaså UNDER OMSTÄNDIGHETER. Ofta, vad en person i sorg verkligen behöver höra är "Jag har gjort det också," jag helt får vad du säger "eller" Jag hade exakt samma tankar, "från någon annan: alla uttryck av empati . Vad de ofta inte vill höra är "Jag är så ledsen för er", ett uttryck för sympati som gör att de känner sig ensamma och isolerade i sin sorg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.