Vad är skillnaden mellan Etikett och Manners?

etikett och seder är båda kritiska till att fungera i samhället. Även om båda dessa begrepp innebär regler för uppförande, de är något annorlunda, och de utgör olika typer av kompetens. De varierar även från kultur till kultur, som av ordningsreglerna är starkt baserad på kulturell tradition och kulturarv.

Manners involvera allmänna beteende riktlinjer, till exempel behandling av äldre med respekt och artighet. Etikett är en särskild kod i beteende, med ett exempel på etikett är kunskap om det rätta sättet att ta itu med för en drottning, som för övrigt "Ers Majestät. "I vissa samhällen, människor betraktar etikett som elitistisk och onödigt raffinerade men det är faktiskt inte fallet. Många av reglerna för etikett redan praktiseras av personer med gott uppförande, och en demonstration av förtrogenhet med etikett och seder kommer att innebära någon som odlar, artig företag.

Människor är vanligtvis undervisas seder från mycket unga år , så att de växer upp vana vid att de grundläggande etiska reglerna om lämpligt beteende i sociala situationer. Barn lär sig, till exempel att det inte artigt att stirra, att göra personliga kommentarer, eller att FÖRTALA på valet av mat på en middag. I barndomen, folk dra lärdomar om hur man behandlar andra och hur man beter sig i olika situationer. Manners bli självklart när de undervisas i tidig ålder.

För att lära sig etikett, måste man acceptera vissa lektioner, i motsats till lärande genom exempel eller genom försiktig korrigering. Snarare än att lära allmänna regler om hur man beter sig vid en middag, skulle någon lära sig specifikt om vilka bestick som ska användas när, hur tabellen över företräde fungerar och hur artigt att göra sig av med oönskade livsmedel. Etikett utbildning innebär också hur man handskas med introduktion, och hur man uppträder i ett flertal miljöer, från begravningar till fotografering parter. Den huvudsakliga skillnaden mellan etikett och seder är att man inkluderar särskilda uppföranderegler, medan den andra är mer generell. Båda är beroende av de grundläggande principerna bakom vilket inkluderar behandla människor med respekt, vara lyhörd för sociala situationer, och göra andra människor känner sig bekväma. Människor kan inte lära etikett utan att vara skolad i uppförande, i vilken den underliggande grunden för reglerna för etikett. Formell utbildning i etikett kan erhållas genom efterbehandling skolor, där en instruktör tar människor genom regler om etikett, eller genom att läsa texter som handlar om etikett och seder i synnerhet samhällen.

>

Kunskap om etikett och seder är aldrig bortkastad. Någon med en medvetenhet om seder och formella etikett kommer att bli ihågkommen, och detta kan komma till hans eller hennes fördel i framtiden. Arbetsgivare, till exempel, är mer sannolikt att bli imponerad av väl artig kandidater som är förtrogna med de former av affärsetikett för ett jobb. God etikett utbildning förbereder också någon för varje situation, gör honom eller henne att ta itu med något med stil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.