Vad är några slang för pengarna i USA?

I USA finns det många vanligt förekommande slang för pengar. Den kanske vanligaste är uttrycket "Buck" som en referens för dollarn. Hundra spänn är $ 100 US dollar (USD). Det finns flera andra slang för pengarna också, varav vissa är generellt medan andra är specifika.

"kalla, hårda kontanter" är en annan av slang för pengar, som helt enkelt betecknar kassa men inte särskilja ett belopp. Detsamma gäller för andra ord som "musslor," smackers "och" greenbacks, "varav den sistnämnda är baserad på färgen på papperet dollar. Alla dessa slang för pengarna avser dollar, men ingen av dem uppger att en viss summa.

Frasen "Dead Presidents" avser olika valörer av räkningar sedan bilder av tidigare presidenter till ytan verkar många av dem. Inte alla räkningar har en US president, dock. Den $ 100 USD bill, till exempel funktioner Benjamin Franklin. Detta räkningen har utvecklat sin egen slang term som specifikt beskriver hundra dollarsedlar-"Benjamins. "

Andra slang för pengarna är "C-note" eller bara "C", vilket också tyder på en $ 100 USD Bill. Annan skrivelse som används i förhållande till en viss monetär valör "K. " Om någon säger "jag betalt 5K," det betyder att han eller hon betalat $ 5,000 USD. "Grand" är en annan vanlig slang term för pengarna, och betyder $ 1,000 USD.

Slang för pengarna används också i förhållande till mindre räkningar såsom $ 5 USD och 10 USD räkningar. A $ 5 dollar bill kallas ibland för en "femma" eller en "fin". A $ 10 USD räkning kan kallas en "sawbuck. " Femmor och tior är ibland också kallas Nickels and Dimes, vilket leder till andra slang för pengarna, till exempel "Don't nickel och Dime mig. "Denna mening visar att en person vill betalas i sin helhet snarare än lite i taget.

Det finns även slang för pengar som används för att beskriva amerikanska mynt. "Två bitar" är lika med 25 cent eller kvart. En fjärdedel är ett mynt som motsvarar en fjärdedel av en dollar.

till uttrycket "två bitar," inte förväxlas med "två cent," används också som ett uttryck att något är låg kvalitet, låg klass, eller billiga, som i uttalande, "Jag vill inte ha två-bitars aktörerna i detta drama. "Termen" two cents ", däremot, används för att referera till någons åsikt. Till exempel kan en person säga" Håll dina två cent för dig själv "eller" jag vill kasta in mina två cent . "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.