Vad är några Educational Television show för barn?

Barn älskar att titta på TV, och ibland föräldrar tycker det också, eftersom det ger dem en stund av lugn. Tyvärr är inte alla barns TV-program skapade lika. Några barns tv-program gör mer skada än nytta, särskilt om programmet har våld, olämpligt språk, nakenhet och sexuella insinuationer. Det finns pedagogiska tv-program tillgängliga för barn som kommer att göra sin tid att titta på TV mer produktiv. De omfattar Sesame Street, Barney, Bill Nye Science Guy , och flera andra.

Sesame Street är ett populärt pedagogiska tv-program som först sändes 1969. Idén bakom skapandet av Sesame Street var att ge barn i alla socioekonomiska bakgrund lika möjligheter till att få ett förskoleundervisning. Vid denna tidpunkt hade mer än 97 procent av hushållen i USA en TV-apparat, vilket gjorde Sesame Street för att nå en majoritet av barnen. Sesame Street Barnen lär sig begrepp såsom siffror, bokstäver, färger, tänkande, vetenskap, musik, konst, kultur och lära tillsammans med andra. Det har funnits tillfällen då detta barnprogram har förklarat djupare begrepp, såsom död Mr Hooper, som sändes med ordentlig planering och föräldrars anmälan i förväg.

Barney och vänner är ett pedagogiskt tv-program, skapat av Sheryl Leach, som är inriktad på småbarn och förskolebarn ålder. Barney är en sex fot (182,88 cm) lång, lila Tyrannosaurus Rex, som ofta ses med sina vänner Baby Bop och BJ. Barney lär barn om att dela, omtänksam, använder sin fantasi och andra prövningar barn kan utsättas för, som att flytta. Detta sker genom sång och dans, vilket gör det mycket effektivt att förmedla budskap till unga barn. Det finns ett litet fokus på siffror och bokstäver, även om en majoritet av föreställningar är mer inriktade på en ung barnets känslomässiga utveckling.

Bill Nye, Science Guy, är ett pedagogiskt TV-program som släpptes första gången 1993. Denna tv-program är inriktat på en preteen publik och använder humor, snabba actionälskare och hip-hop låtar att undervisa vetenskap ämnen. Hundra episoder av Bill Nye, Science Guy tillverkades och vindstilla regelbundet på stationer som PBS. Programmen frågor inbegriper bärighet, allvar, matsmältning och magnetism.

Educational tv-program ökar i popularitet, främst på grund av det faktum att barn spenderar mer tid framför TV. Dessa typer av program är vanligtvis finns på PBS, men kan också tittade på Nickelodeon, Disney, och Sprout. Även dessa TV visar är bra för barn, bör den tid barnen tillbringar framför TV begränsas till två eller mindre timmar per dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.