Skulle ett par register för gåvor om det är ett andra äktenskap?

I allmänhet anses det helt acceptabelt för ett par att registrera sig för bröllopspresenter om det är deras andra äktenskap. Även om det är godtagbart, enligt de flesta etikett experter, personer ska gå ett andra äktenskap ceremoni är inte på något sätt skyldig att ge gåvor. Speciellt när dessa människor har redan deltagit i ett första bröllop, en bröllopsgåva har redan givits. Man kan bara måttligt förvänta en bröllopsgåva i livet från en person.

Många par på in i en andra äktenskap har redan bättre etablerat sig ekonomiskt. I själva verket kan vara i besittning av två hus, och en mängd hem leveranser. Om paret inte vill ta emot gåvor, kan de säga så artigt på en bröllopsinbjudan. Alternativt kan par skriver att de kanske föredrar en donation till en favorit välgörenhet i stället för bröllopspresenter. Par måste ändå följa de regler, dock inte förvänta sig några presenter. Det kan dock ett andra äktenskap för en fästmö innebära ett första äktenskap med en annan. Till exempel, om en kvinna gifter sig med en frånskild man, och detta är hennes första äktenskap, kvinnans familj och vänner bör rimligen kan förväntas ge gåvor. Registrering kan göras kända för alla som vill fira kvinnans äktenskap genom att välja en gåva för henne och hennes nya man. Den blivande brudgummen å andra sidan inte bör förvänta sig presenter från sin familj, bör inte heller hans brud ska vara. I verkligheten, finns förväntningar på gåvor under ett andra äktenskap, eller en första för den delen, betraktas som dålig stil. Ingen är någonsin skyldig att ge en gåva, men det är brukligt att göra så. Generellt deltar i andra vigsel förpliktar en att väcka eller skicka en present om inte några särskilt begär inga gåvor. Brudar och brudgummar måste dock vara helt överraskad av mottagandet av gåvor, och inte behandla dem som betalning för gäster närvara vid ett bröllop.

Registrering för presenter till en första eller andra äktenskapet är en separat process. Bröllop inbjudningar som innehåller information om gåva registret är inte en bra idé. Först när paret trycks för information, kan de avslöja sina registeruppgifter. Brudtärnor, marskalkar och familjemedlemmar är utmärkta att sprida denna information, som är information och inte krav på en gåva.

Även seder tyder inte be om gåvor, de flesta förväntar par som håller på att inleda sitt andra äktenskap att registrera sig för gåvor. De flesta människor förväntar sig rimligt att ge en gåva till ett andra äktenskap, och får hjälp av information om vad paret kanske gillar. Varför det är vanligt för de inbjudna till bröllopet för att få en gåva som det är för par i sitt andra äktenskap att registrera dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.